Βόμβα Παυλόπουλου: Επέστρεψε ανυπόγραφα τα ΠΔ για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Μείζον πολιτικό θέμα  δημιουργεί η στάση του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αποφάσισε να μην επικυρώσει τελικά τις αποφάσεις της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για επιλογή προέδρου και  εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Επιλέγονταςνα αποφύγει την αντιπαράθεση με τη νέα κυβέρνηση , ο ΠτΔ επέστρεψε ανυπόγραφα τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, που δεν έχουν πλέον καμία νομική ισχύ.

Ακυρώνει έτσι πρακτικά τις αποφάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη ηγεσίας της Δικαιοσύνης, αφήνοντας ελεύθερα τα χέρια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει τις δικές της επιλογές.

Τα δύο σχέδια ΠΔ είχαν σταλεί πριν από τις εκλογές στον  κ. Παυλόπουλο, ο οποίος  εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και καταγγελιών από πλευράς ΝΔ, επέλεξε «σολομώντεια» λύση, κρατώντας τα διατάγματα στο «συρτάρι» του χωρίς να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του.

Σήμερα  το νομικό γραφείο της Προεδρίας επέστρεψε ανυπόγραφα τα δύο σχέδια ΠΔ,  τα οποία απέστειλε στον γραμματέα του νέου υπουργικού συμβουλίου Στέλιο Κουτνατζή.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η κυβέρνηση μπορεί να ξεκινήσει πάλι από την αρχή τη διαδικασία επιλογής ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ:  Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη,

Η είδηση προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών. Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.