«Βιαστής είναι»…Μαζικές αντιδράσεις καλλιτεχνών για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Συνεχίζεται το μαζικό κύμα αντιδράσεων των καλλιτεχνών σε θέατρα και σκηνές πολιτισμού σε όλη τη χώρα  κατά της προκλητικής αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη. 

Δηλώνεται ευθέως η αντίθεση στην απόφαση του δικαστηρίου να ανασταλεί η επιβολή της ποινής 12 ετών φυλάκισης για τον βιασμό δύο ανηλίκων. 

Μετά την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, τη Μικρή Επίδαυρο, τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία και στο εμβληματικό Θέατρο της Επιδαύρου.

Συγκεκριμένα, πριν ξεκινήσουν οι «Πέρσες» του Αισχύλου αναρτήθηκε πανό που έγραφε «Βιαστής είναι». Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα. 

Επίσης, όταν ολοκληρώθηκε η παράσταση και υποκλίθηκαν οι ηθοποιοί μαζί με τον σκηνοθέτη, Δημήτρη Καρατζά, ένα μέλος του θιάσου διάβασε το κείμενο-καταγγελία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με το οποίο ζητείται η άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης.

Επίσης, στην περιφέρεια της Καβάλας και στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, το βράδυ του Σαββάτου, οι συντελεστές της παράστασης «Μήδεια» του Μποστ διάβασαν κείμενο κατά του Δημήτρη Λιγνάδη και της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που ενέκρινε την αποφυλάκισή του.

Στην Αλεξανδρούπολη, το θέατρο σείστηκε από τα χειροκροτήματα με την Μαρία Κιτσου να διαβάζει μετά την παράσταση «Ηλέκτρα» το κείμενο καταδίκης του ΣΕΗ για τον Δ. Λιγνάδη.

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε η αποχώρηση της  υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη λίγα λεπτά πριν ανοίξει η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στην οποία υψώθηκε πανό διαμαρτυρίας, σαν να θεωρούσε ότι η ίδια είναι θιγόμενη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.