Βαθύ ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ μετά τον αιφνιδιασμό Κασσελάκη- Συνεδριάζει έκτακτα η Π.Γ. του κόμματος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και εικόνα διάλυσης  στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την πρωτοβουλία Κασσελάκη  για το ερωτηματολόγιο που προκάλεσε εσωκομματική αναταραχή- Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ.  μόλις  4ημερες πριν το συνέδριο του κόμματος-Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπος ακόμη και με όσους των υποστήριζαν.

 Εν τω μεταξύ  δεκτό έγινε από τον Πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη το αίτημα των 17 μελών (από τα 24)  της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να συζητηθούν οι κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη και συγκεκριμένα το ερωτηματολόγιο το οποίο κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμπληρώσουν, αναφορικά με μια σειρά θεμάτων, από το όνομα του κόμματος μέχρι την πολιτική του ταυτότητα .Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στο Λονδίνο και θα συμμετάσχει μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.

Αν και η πρωτοβουλία αυτή παρουσιάζεται από τον Στέφανο Κασσελάκη ως καταφυγή στην γνώμη της βάσης του κόμματος,  από την πλειοψηφία του στελεχιακού δυναμικού γίνεται αντιληπτή ως μια προσπάθεια απόσπασης «λευκής επιταγής» προς τον πρόεδρο. Έτσι ώστε να αναγορευθεί σε βασικό «ερμηνευτή» της βούλησης των μελών και να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα προσωποπαγές με παράλληλη αλλαγή της φυσιογνωμίας του.

Σφοδρές αντιδράσεις μετά τον αιφνιδιασμό Κασσελάκη

Η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Τόσο η Όλγα Γεροβασίλη όσο και ο Χρήστος Σπίρτζης ζήτησαν τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν το συνέδριο, ενώ έντονη αντίδραση σημειώθηκε και από τον Πάνο Ρήγα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες καταστάσεις και διαδικασίες», ενώ υπογράμμισε πως «Ο πρόεδρος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία για συνεννόηση».

Επιπλέον, ο Νίκος Παππάς ανέφερε σε δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» πως «Οι αλλαγές του καταστατικού στο συνέδριο το 2022 επιτρέπουν και υποβάλλουν τη συμμετοχή των μελών στη λήψη αποφάσεων. Για αυτό άλλωστε και η ηγεσία μας και η κεντρική επιτροπή έχουν εκλεγεί από τη βάση. Αυτό προβλέπει το καταστατικό, το οποίο μας δεσμεύει όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο», ενώ η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε πως το κόμμα οδεύει προς «πολιτικό κενό», τασσόμενη κι η ίδια υπέρ της έκτακτης σύγκλησης των οργάνων.

 Το αίτημα  υπογράφουν

  1. ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
  2. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
  3. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  4. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
  5. ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
  6. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
  7. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
  8. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
  9. ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
  10. ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
  11. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  12. ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ
  13. ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
  14. ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
  15. ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
  16. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
  17. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Επιμένει στο  ερωτηματολόγιο  ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως επιμένει στην απόφασή του. Σε νέα ανάρτησή του, αναφέρει πως «στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη. Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία».

Στη συνέχεια τονίζει πως «το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει “αλλάξτε τα όλα”», καλώντας εκ νέου μέλη και φίλους να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο iSYRIZA.

Οι ερωτήσεις του περιλαμβάνουν βασικά χαρακτηριστικά του κόμματος, όπως όνομα, λογότυπο, δομή και προσδιορισμό.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.