Βία κατά των διαδηλωτών στο Σύνταγμα- Τραυματίστηκε από χημικά το στέλεχος της ΛΑΕ Σόφη Παπαδόγιαννη

ΦΩΤΟ Η Σόφη Παπαδόγιαννη και ο Βασίλης Μακρίδης μεταφέρονται με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ

Μια μεγάλη αντιμνημονιακή κοσμοπλημμύρα κατέκλυσε από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής το ΣΥΝΤΑΓΜΑ  όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία  ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό ν/σ που ψηφίζονταν στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Απρόκλητα οι  διμοιρίες των ΜΑΤ, με αφορμή βόμβες μολότωφ που έριξαν «αναρχικοί ‘ στην  οδό Αμαλίας  άρχισαν να ρίχνουν στο ψαχνό μπροστά από τη Βουλή στο πλήθος των ειρηνικών διαδηλωτών στην κατάμεστη λεωφόρο Αμαλίας βροχή από δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης τόσο από τον αέρα όσο και στο έδαφος.  

Στόχος της βάρβαρης επιχείρησης βίας ήταν τα μεγάλα μπλοκ της ΛΑ,Ε, στα οποία έδινε το παρόν  ο Παναγ. Λαφαζάνης και όλα τα κεντρικά στελέχη της ΛΑ.Ε, αλλά και τα μπλοκ των άλλων οργανώσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ κ.α) και φυσικά ο μεγάλος όγκος των πολιτών που είχε κατακλύσει το χώρο.

H βροχή δακρυγόνων και βομβών που έπεφταν από τον αέρα και το έδαφος είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί και πολλές  διαδηλωτές  που συναγωνιστ΄λες τους  τους  τους οδήγησαν για προστασία στα γύρω ξενοδοχεία και καφέ.  Η συναυλία που είχε προγραμματιστεί ματαιώθηκε….

Τραυματίστηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε και με βομβίδα ο Βασ. Μακρίδης, στέλεχος της ΛΑ.Ε που αιμόφυρτοι οδηγήθηκαν με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ.   Είχαμε, επίσης, ανεξακρίβωτο ακόμα αριθμό πολιτών, κυρίως νέων, που τραυματίστηκαν.

Τον τραυματισμό της Σόφης Παπαδογιάννη και του Βασίλη Μακρίδη, από δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλλει με ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή βαρβαρότητα ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

 Η ανακοίνωση – κσταγγελία της ΛΑ.Ε

H παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα, τρομοκρατημένη από την οργισμένη ειρηνική κοσμοπλημμύρα του Συντάγματος ,εξαπέλυσε τα ΜΑΤ σε μια πρωτοφανή σε βαρβαρότητα τρομοκρατική επιχείρηση βίας και αίματος ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Τα ΜΑΤ, χτυπώντας αδιάκριτα στο ψαχνό και εξαπολύοντας δακρυγόνα και βομβίδες στο ειρηνικό πλήθος, χτύπησαν με δακρυγόνο στο κεφάλι την Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ.  


Χτύπησαν και τραυμάτισαν, επίσης, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑ.Ε, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ. Τραυμάτισαν, ακόμα, με εγκαύματα δυο νέους της ΛΑ.Ε και πολλούς/ες άλλους/ες πολίτες αγωνιστές/τριες.  

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της βίας, η οποία επαναφέρει σκοτεινές εποχές και ζητάμε την άμεση παραίτηση της και την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.

Οι μέρες της κυβέρνησης των ΜΑΤ, της βίας και της μνημονιακής βαρβαρότητας είναι μετρημένες, όπως είναι λίγα τα ψωμιά και του μνημονιακού μπλο

Ανακοίνωση αναφορικά με τη στάση της Αστυνομίας στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις σημερινές ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και  στελεχών της ΛΑΕ. Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  να διεξαγάγει  εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει».

Ανακοίνωση αναφορικά με τον τραυματισμό μέλους της Λαϊκής Ενότητας κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, εξέδωσε και  η Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Κατά τη διάρκεια των σημερινών διαμαρτυριών στην Πλατεία Συντάγματος, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων από την Ελληνική Αστυνομία.

Τραυματίστηκε ελαφρά μέλος πολιτικής κίνησης. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.