Βάζουν τους φαντάρους να πληρώνουν ακόμη και τα φύλλα πορείας

Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η εκμετάλλευση των συναδέλφων φαντάρων από τον ελληνικό στρατό, καθώς ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος δε φόρτωσε πάνω στις αδύναμες… οικονομικά πλάτες μας μόνο το οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης, αλλά πλέον, με συστηματικό τρόπο, οι διοικητές των μονάδων και το ΓΕΣ , μας βάζουν να πληρώνουμε και τα λειτουργικά έξοδα, καλύπτοντας στοιχειώδεις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως μας κατάγγειλαν γονείς και συνάδελφοι που υπηρετούν στη Σαμοθράκη, ο διοικητής τους έδωσε φύλλο πορείας για να πάνε σε μονάδα της Θράκης για εκπαίδευση, αλλά το κόστος της μεταφοράς τους το φορτώθηκαν οι ίδιοι.

Πρόκειται για ένα ακραίο γεγονός, που αποδεικνύει ότι πλέον οι στρατιώτες πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους, εκτός των άλλων, τη μετακίνηση τους σε μονάδες προκειμένου να ικανοποιήσουν τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Το κόστος δεν είναι αμελητέο, αφού οι συνάδελφοι πρέπει να καταβάλουν και ναύλα από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη.

Διαπιστώνουμε, ότι στην Αλεξανδρούπολη, ουσιαστικά έχει συναφθεί μια ιδιόμορφη ομερτά μεταξύ των λιμενικών αρχών-των ναυτιλιακών πρακτόρων και των στρατιωτικών αρχών, ώστε το κόστος των ναύλων να το επιβαρύνονται οι συνάδελφοι φαντάροι.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχαμε δεχθεί για μια ακόμη φορά καταγγελία από γονείς και στρατιώτες, που ακολουθώντας το φύλλο πορείας τους από το ΚΕΝ Αυλώνας στη μονάδα της Σαμοθράκης, αρχικά πιέστηκαν από τις λιμενικές αρχές να πληρώσουν τα εισιτήρια για να περάσουν στο νησί.

Έπρεπε να υπάρξουν οι καταγγελίες γονιών και στρατιωτών προς το Φρουραρχείο, η παρέμβαση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και η ανάδειξη του θέματος από μάχιμους δημοσιογράφους, για να καταβάλλει τελικά ο Στρατός τα ναύλα.

Εμείς, καλούμε τους συναδέλφους στρατιώτες να βγουν παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν το Αυτονόητο:

να πληρώσει η μονάδα τα ναύλα και να καταβάλει το κόστος μεταφοράς, όπως είναι υποχρεωμένη.

Επίσης, καλούμε τους γονείς, που όπως και η πλειοψηφία της κοινωνίας μας, περνούν πολύ δύσκολες στιγμές, να επικοινωνήσουν με το διοικητή στη Σαμοθράκη, το Φρουραρχείο Αλεξανδρούπολης και το ΓΕΣ απαιτώντας την ικανοποίηση των δικαιωμάτων των φαντάρων και την τήρηση των σχετικών διαταγών.

Αναρωτιόμαστε, οι διοικητές και το ΓΕΣ δεν έχουν συναίσθηση του τι τραβάει η λαϊκή οικογένεια;

Τι οικονομικές θυσίες κάνει για να συντηρήσει το φαντάρο;

Γιατί οι στρατιωτικοί δικαίως παραπονιούνται για τις τεράστιες μειώσεις των μισθών τους, αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι τα ίδια ή ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι που έχουν απέναντι τους;

Εμείς, ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επικοινωνήσαμε με το ΓΕΣ και περιμένουμε να αντιμετωπίσει την κατάφωρη αδικία, επαναφέροντας το διοικητή στην τάξη.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Πηγή: http://zoo-m.blogspot.com

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.