Αύξηση στρατιωτικής θητείας – 12μηνο και στον στρατό ξηράς από τον Μάϊο

12 μήνες από τον Μάιο και στον Στρατό Ξηράς- Παραμένει στους  9 μήνες η θητεία να υπηρετείται όλη στην παραμεθόριο-• Καμιά αλλαγή σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία ρυθμίσεις και για τους ανυπότακτους

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα ΝΕΑ αυτές τις μέρες γίνονται οι τελευταίες διευθετήσεις έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι αλλαγές μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς. Η θητεία σε όλα τα όπλα θα είναι ίση σε διάρκεια, 12μηνη, καθώς αυξάνεται κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς όπου τώρα είναι 9μηνη η θητεία.

Φαίνεται πως έχει κλειδώσει και η πρόβλεψη για μειωμένη θητεία, 9μηνη δηλαδή, για όσους εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά. Πρόκειται για ένα μοντέλο που είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν. Στόχος του Υπουργείου είναι να αυξηθεί στις 133.000 ο αριθμός του έμψυχου δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων.

Παράλληλα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί και ρύθμιση για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα για χιλιάδες νέους που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό και φοβούνται την επιστροφή στην πατρίδα λόγω των μη εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.