Νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Χάρης Δούκας – Αλλάζει χέρια η Θεσσαλονίκη και η περιφέρεια Θεσσαλίας

΄Ηττα των  εκλεκτών της Νέας Δημοκρατίας στο β γυρο των αυτοδιοικητικών εκλογών- Το κυβερνητικό κόμμα χάνει τους μεγάλους δήμους της Αθήνας,   Θεσσαλονίκης και  Πάτρας καθώς και την Περιφέρεια  Θεσσαλίας ενώ «γαλάζιοι» αντάρτες επικρατούν σε 4 από τις 6 Περιφέρειες.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους που δεν κατάφεραν να εκλέξουν τοπικούς άρχοντες από τον πρώτο γύρο την περασμένη Κυριακή.

Ανατροπή στην Αθήνα- Ο   Χάρης Δούκας  επικράτησε του Κώστα Μπακογιάννη

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του β΄γύρου των δημοτικών εκλογών, στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας  με ενσωματωμένο το 95% των εκλογικών τμημάτων  ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει ποσοστό  56%  ενώ ο νυν  δήμαρχος  Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει  μόλις  44%.

«Σήμερα η Αθήνα νίκησε – Η πόλη αλλάζει σελίδα», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την «τιμή που του έκαναν». Σημείωσε ότι οι πολίτες της Αθήνας κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη και δημιουργική. «Οι πολίτες πίστεψαν στο όραμά μας για μία Αθήνα όπως την ονειρευόμαστε. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει, μαζί θα τα καταφέρουμε», πρόθεσε.

Δήμος Θεσσαλονίκης /  Νίκη του Στέλιου Αγγελούδη έναντι Κωνσταντίνου Ζέρβα με μεγάλη διαφορά 

Επικράτηση του Στέλιου Αγγελούδη έναντι του Κωνσταντίνου Ζέρβα που υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ  και στη συμπρατεύουσα.

Με καταμετρημένο το 96% των ψήφων, ο Στέλιος Αγγελούδης, με τον συνδυασμό “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη”, συγκεντρώνει, μέχρι στιγμής, ποσοστό 67,26%, ενώ ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τον συνδυασμό “Ναι στη Θεσσαλονίκη”, χάνει  με ποσοστό 32,74%.

Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Ζέρβας Κωνσταντίνος 27,33%, Αγγελούδης Στυλιανός: 25,74%

Τρίτη θητεία για τον Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα

Στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ εξασφάλισε τρίτη θητεία καθώς στο 75% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει το 56,86% ενώ ο αντίπαλός του Κωνσταντίνος Σβόλης το 43,14%.

Ανατροπή στη Θεσσαλία

Νίκη για τον Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, έναντι του απερχόμενου Περιφειάρχη Κώστα Αγοραστού.

Με την ενσωμάτωση στο 96%, ο Δ. Κουρέτας συγκεντρώνει το 59,50%, ενώ ο Κ. Αγοραστός το 40,50%.

Την πρώτη Κυριακή, ο Κ. Αγοραστός έλαβε ποσοστό 41,37% και 155.704 ψήφους, έναντι 34,11% και 128.366 ψήφους που συγκέντρωσε ο Δ. Κουρέτας.

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα της κάλπης σε Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών:

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.