Αυξάνεται σε 50% το όριο παραχώρησης αιγιαλού σε επιχειρήσεις

Ζήτημα ημερών είναι η υπογραφή υπουργικής απόφασης για την επέκταση του παραθαλάσσιου χώρου   τον οποίον  μπορούν να καταλαμβάνουν   οι επιχειρήσεις στη φετινή τουριστική σεζόν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες  του Υπουργειου Οικονομικών, η  κυβέρνηση επικαλούμενη τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που «επέβαλε» η πανδημίατου κορονοϊού  και  των σοβαρών  οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, σχεδιάζει να αυξήσει κατά 50% το όριο χρήσης του αιγιαλού από τις επιχειρήσεις, ώστε να απλωθούν σε μεγαλύτερη απόσταση τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες.

Η ισχύς της προηγούμενης απόφασης για τη διαδικασία εκμίσθωσης από τους δήμους της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και από τότε δεν μπορούν να διενεργηθούν οι σχετικές ηλεκτρονικές δημοπρασίες για τις μισθώσεις.

 Πρόκειται για μια  αμφιλεγόμενη επιλογή που   ζητούν  οι επιχειρήσεις  η οποία όμως δημιουργεί άλλα  σοβαρά προβλήματα και στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στο δικαίωμα των πολιτών για πρόσβαση στις παραλίες  δεδομένου μάλιστα ότι πρέπει να τηρούνται και εκεί οι αποστάσεις.  Και  βέβαια  στην Ελλάδα πάντα ισχύει το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού….

 Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου επιχείρησε τροποποιήσεις στη νομοθεσία για τον αιγιαλό και την παραλία «στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας»  που αποσύρθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.