Αστυνομικοί σε μεγάλο κύκλωμα προαγωγής γυναικών-8 συλλήψεις

Σπείρα, τα μέλη της οποίας, εμπλέκονται στη διάπραξη πολλών περιπτώσεων προαγωγής γυναικών  εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, συλλαμβάνοντας επτά άνδρες και μία γυναίκα.

Πέρα από την μαστροπεία, μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού.

Ειδικότερα οι συλληφθέντες λειτουργώντας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,  προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή γυναικών που εργάζονταν εκεί, καθώς και στη διευκόλυνση ασέλγειας μεταξύ υπαλλήλων γυναικών και πελατών.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας πραγματοποιήθηκαν χθες ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Καλαμάτα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, στην Τρίπολη Αρκαδίας και σε περιοχές της Αττικής.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. Μεσσηνίας, του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα, 7 Έλληνες και μία αλλοδαπή, όλοι τους μέλη της συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, σωματεμπορίας, μαστροπείας, διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο αλλοδαπές καθώς και δύο Έλληνες για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τον Τελωνειακό Κώδικα, περί Σημάτων και για πλαστογραφία, από τα οποία συνελήφθη η μια αλλοδαπή.

Επιπλέον, δύο από τα συλληφθέντα μέλη της σπείρας προμηθεύονταν ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες αφού μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων προϊόντων, τις διέθεταν στα καταστήματα τους.

Επίσης, κατά την διάρκεια των ερευνών διακριβώθηκε η δράση ακόμα μίας ακόμη σπείρας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διεξαγωγή παράνομων στοιχηματισμών μέσω διαδικτύου και μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων τυχερών παιγνίων, στην Καλαμάτα και σε περιοχή της Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, ενώ προέκυψε και η εμπλοκή ενός εκ των συλληφθέντων της πρώτης σπείρας

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ερευνών πρόεκυψε ότι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσία της Αρκαδίας και δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, παρείχαν, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, πληροφόρηση και οδηγίες σε εμπλεκόμενο καταστηματάρχη σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες. Οι αστυνομικοί βαρύνονται με τις ανάλογες κατηγορίες, ενώ στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας κινείται σε βάρος τους η διοικητική διαδικασία, κατά την οποία θα εξεταστεί η υπηρεσιακή τους κατάσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.