Αστυνομική βία και εικόνες ντροπής μετά τη μαζική πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Εικόνες ντροπής έρχονται από το  χθεσινό βράδυ στα Εξάρχεια με τις αστυνομικές δυνάμεις να εφαρμόζουν με το παραπάνω το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη».

Προσαγωγές και ξεγυμνώματα διαδηλωτών, χρήση χημικών και δακρυγόνων, ένταση και ξύλο. μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Με την ολοκλήρωση της μαζικότατης πορείας για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάποια από τα μπλοκ και τους διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια στο σημείο της δολοφονίας του, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον κόσμο, μαύροι πάνθηρες, ομάδα ΔΕΛΤΑ, αύρες έκαναν ρίψεις νερού με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική από τα  χημικά.. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικές δυνάμεις  πραγματοποιούσαν  ελέγχους στο δρόμο σταματώντας οχήματα, ενώ άλλοι έψαχναν σε ταράτσες με φακούς.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε προσαγωγές τουλάχιστον 60 ατόμων, με 12 από αυτές να μετατρέπονται τελικά σε συλλήψεις. Οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν και η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων ήταν τεταμένη μέχρι αργά το βράδυ. Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi, άνδρες των ΜΑΤ ξεγύμνωσαν έναν από τους προσαχθέντες.

Φαίνεται να είναι πρακτική που έχουν υιοθετήσει πλέον τα ΜΑΤ, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Προκαλούν συστηματικά το αίσθημα της ταπείνωσης και του εξευτελισμού στα άτομα που προσάγουν. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.