ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ και σχήματα της ΕΑΑΚ μαζί στις φοιτητικές εκλογές

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 θα διεξαχθούν οι Φοιτητικές Εκλογές 2016 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με τη νεολαία της ΟΝΝΕΔ και την πανεπιστημιακή της παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να βρίσκεται ακέφαλη, μετα και τις τελευταίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία καθώς και με τις δυνάμεις της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) να έχουν χάσει τεράστιο έδαφος την τελευταία πενταετία, ενδεχομένως οι φετινές φοιτητικές εκλογές να σηματοδοτήσουν την έναρξη της αλλαγής του τοπίου στα πανεπιστήμια.

Στις δυνάμεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την δυσαρέσκεια που εμπνέει το κεντρικό πολιτικό σκηνικό ως προς τα δύο μεγάλα κόμματα και να εκφράσουν στην κάλπη ενισχύοντας την δική τους πολιτική κατεύθυνση με τα ψηφοδέλτια του ΜΑΣ.

Ανακατατάξεις στην υπόλοιπη αριστερά

Μετά από μια πενταετία μνημονίου και τη νεολαία να έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο κόστος των πολιτικών αυτών, με την ανεργία και τη μετανάστευση να αποτελούν ένα μόνιμο «φάντασμα» ανασφάλειας πάνω από τα κεφάλια των σημερινών 20άρηδων, τα πολιτικά μπλόκ εντός του πανεπιστήμιου αναμένεται να αναδιαταχθούν τα επόμενα χρόνια

Στα πλαίσια αυτής της αναδιάταξης υπάρχει κινητικότητα και στην εκτός των τοιχών αριστερά μέσα στα πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα πολλά σχήματα της ΕΑΑΚ θα κατέβουν στις φετινές εκλογές με τις δυνάμεις της ΑΡΕΝ και του ΑΡΔΙΝ. Η τάση αυτή που αποτυπώνεται, διαπιστώνεται από την επαφή που είχαμε με μέλη σχημάτων των ΕΑΑΚ παρολαυτά όμως δεν είναι κεντρική καθώς δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο από το σύνολο των τάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. Περιμένουμε μάλιστα και κείμενο στο οποίο έχουν συμφωνήσει όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην ΕΑΑΚ σχετικά με το τι θα κάνουν  σε σχέση με τις πολιτικές και εκλογικές τους συμμαχίες το οποίο αποτυπώνει όσα μπορούν και έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους!

Από πολλές και διάφορες απόψεις έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η τάση του κοινού κατεβάσματος θα υπερισχύσει εντός της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ώστε να καταλήξει σε κεντρική καταγραφή των δύο ιστορικών παρατάξεων που όπως πολλοί λένε μπορεί να φέρει τη νέα αυτή συνεργασία στην δεύτερη θέση εντός των ελληνικών ΑΕΙ.

Εδώ να τονίσουμε πως ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι εντός της ΕΑΑΚ έχει πολιτικούς δεσμούς με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ το υπόλοιπο έχει πολιτικούς δεσμούς με την ΛΑΕ. Το ΑΡΔΙΝ ως μόρφωμα πρόσκειται στην ΛΑΕ.

Θυμίζουμε πως η ΑΡΕΝ ήταν η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια έως και το τέλος του καλοκαιριού του 2015 όταν και  αποχώρησε από αυτή η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΑΑΚ και η ΑΡΔΙΝ πρόσκεινται στις πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ).

Τα παρακάτω γράφονται κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε ,με την μεγαλύτερη τάση εντός της ΕΑΑΚ η οποία διέψευσε την προηγούμενη ανάρτηση που κάναμε με τίτλο «Ιστορική Σύμπραξη: ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ μαζί στις εκλογές» η οποία μιλούσε για κεντρικό κατέβασμα

Περιμένουμε να μας στείλουν επίσης το κείμενο στο οποίο μέχρι τώρα υπάρχει συμφωνία από όλες τις τάσεις στο εσωτερικό της ΕΑΑΚ όπου αποτυπώνει «επίσημα» τα πράγματα έως τώρα

10 χρόνια από τον «Μάη-Ιούνη»

Τον Μαϊο-Ιούνιο του 2006 ξέσπασε ένα γιγάντιο φοιτητικό κίνημα ενάντια στoν νόμο πλαίσιο της Μαριέτας Γιαννάκου. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν το Σεπτέμβρη του 2006 έως τον Μάρτη- Απρίλη του 2007 ενάντια και στο άρθρο 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την απαρχή αυτου του μεγαλειώδους φοιτητικού κινήματος το οποίο σάρωσε όλα τα νομοσχέδια και χάραξε για χρόνια τον τρόπο με τον οποίο ο λαός και η νεολαία μπορεί να διεκδικεί και να νικάει!

https://www.alfavita.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.