Από ισχαιμικό επεισόδιο λόγω πολλαπλών τραυμάτων ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου

Από ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου, που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα, πέθανε ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος στις πλάκες της οδού Γλαδστώνος, σύμφωνα με το δεκασέλιδο ιατροδικαστικό πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε δηλώσεις του ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς επισήμανε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος εμφάνισε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του, που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του.

Όπως εξήγησε, «οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε σημεία του σώματος μέσω μηχανισμού στρες – ο όρος στρες με τον ιατρικό του όρο, δηλαδή την αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλουν την ισορροπία του».

«Ως εκ τούτου η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου είναι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος», πρόσθεσε. 

Το δεκασέλιδο πόρισμα των ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού, αναμένεται τώρα να διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Μηνύσεις κατά ΔΙΑΣ και ΕΚΑΒ από την οικογένεια

Μετά τη δημοσιοποίηση του ιατροδικαστικού πορίσματος για τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου  η οικογένεια του  ετοιμάζει μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας.

Σύμφωνα με την συνήγορο πολιτικής αγωγής  κ. Παπαρούσου, οι οικείοι του 33χρονου επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια της φρικτής κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες.

Η Πολιτική Αγωγή σε συνεργασία με τον τεχνικό της σύμβουλο, μελετάει εκ νέου όλα τα βίντεο που έχει στην διάθεση της στα οποία καταγράφεται ο  Ζακ Κωστόπουλος από την στιγμή που καταφέρνει να βγει φρικτά χτυπημένος, από τους δύο ήδη κατηγορούμενους καταστηματάρχες, από το κοσμηματοπωλείο μέχρι να μείνει ακίνητος έχοντας υποστεί, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ισχαιμικό επεισόδιο «το οποίο συνδέεται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα».

Τώρα ξέρουμε!

Ενας μετά τον άλλο καταρρίπτονται οι αρχικοί ισχυρισμοί της Αστυνομίας  που υιοθέτησαν άκριτα  τα συστημικά ΜΜΕ  αναπαράγοντας ρατσιστικά στερεότυπα και   πουλώντας τρόμο.

-Ο Ζακ δεν πήγε να ληστέψει,ούτε κρατούσε μαχαίρι

-Ο Ζακ δεν ήταν υπό την επηρρεια ναρκωτικών ουσιών όπως έδειξαν τοξικολογικές και οι ιστολογικές εξετάσεις

-Ο Ζακ δολοφονήθηκε  με τον τρόπο που όλοι είδαμε και ζητάει ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.