Απόφαση – «βόμβα» υπέρ συνταξιούχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα αναδρομικά και την απόφαση του ΣτΕ

Μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση που δικαιώνει συνταξιούχο που είχε προσφύγει εναντίον του νόμου Βρούτση του 2012 έλαβε το Ελεγκτικό Συνέδριο που επιδίκασε αναδρομικά πέντε ετών -για το διάστημα από το 2013 έως το 2018 αντιτιθέμενη στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για καταβολή αναδρομικών μόνο για έντεκα μήνες σε όλους τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.), το Δημόσιο οφείλει να καταβάλλει αναδρομικά πέντε ετών (2013-2018) αντί για το εντεκάμηνο, όπως αποφάσισε πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο (αριθ. 439/2020) έκρινε αντίθετα από το Συμβούλιο Επικρατείας, που με την πρόσφατη απόφασή του με αριθ. 1439/2020 (Ολομέλεια) επιδίκασε αναδρομικά μόνον έντεκα μηνών σε όλους τους συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται πως από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του περασμένου καλοκαιριού,  από τη μία πως ένα μεγάλο μέρος τους κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν  έλαβαν  καθόλου χρήματα αφού δεν συνυπολογίστηκαν τα δώρα, ενώ οι υπόλοιποι  υπέστησαν  μεγάλο κούρεμα στα ποσά που  τους κατέβαλε η κυβέρνηση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.