Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε πορεία για την 12χρονη-θύμα του κυκλώματος παιδοβιαστών στον Κολωνό

Πλήθος διαδηλωτών πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου  νέα συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  στο μετρό Κορυδαλλού και πορεία μέχρι τις φυλακές  ζητώντας να γίνει  δεκτό το αίτημα  για αποφυλάκιση της μητέρας της 12χρονης η οποία  είναι προφυλακισμένη  εδώ και  έξι μήνες .

Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με ρίψη χημικών και προπηλακισμούς και χυδαίες βρισιές  για  να εμποδίσουν τη διαδήλωση να φτάσει στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Παρόλα αυτά η πορεία ολοκληρώθηκε.

«Υποστηρίζουμε το αίτημα των δικηγόρων της μητέρας να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση. Να αποδοθεί δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν αυστηρά ο Μίχος και οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην μαστροπεία και ένοχοι των βιασμών. Να αποκαλυφθούν τα κυκλώματα. Να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη. Να παταχθούν οι σπείρες των μαστροπών, βιαστών και trafficking», αναφερόταν στο κάλεσμα της δράσης.

Καθώς η νέα αίτηση αποφυλάκισης της μητέρας της #12χρονη #Κολωνός αναμένεται να αξιολογηθεί εντός των επόμενων ημερών, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, κινήσεις πόλης αλλά και μέλη της οικογένειας, επιχείρησαν να διαδηλώσουν σήμερα έξω από την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού, ζητώντας την απελευθέρωση της μητέρας όπως επιθυμεί όλη η οικογένειά της.
Ενώ αντίστοιχη διαδήλωση είχε ξαναγίνει πριν περίπου 1 μήνα, χωρίς κανένα πρόβλημα, σήμερα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ επέλεξε να παρατάξει πλήρως εξοπλισμένη διμοιρία των ΜΑΤ, με κλούβα και άνδρες των ΟΠΚΕ ώστε να εμποδίσει τη μικρή διαδήλωση να φτάσει μπροστά στις πύλες. Στα ερωτήματα των διαδηλωτών γιατί τους φράζουν το δρόμο ο επικεφαλής απαντούσε αόριστα «για λόγους ασφαλείας».
Όταν οι διαδηλωτές/ριες επιχείρησαν να περάσουν δίπλα από τα ΜΑΤ ώστε να προσεγγίσουν την πύλη και να ακουστούν οι φωνές τους από την κρατούμενη μητέρα της 12χρονης, τα ΜΑΤ απάντησαν με βίαιες σπρωξιές, χημικά, βρισιές ακόμα και κλωτσιές και μπουνιές, σκηνικό που επαναλήφθηκε τουλάχιστον τρεις φορές όταν τα πανό επιχειρούσαν να παρακάμψουν τον κλοιό.
Εν τέλεια και αφού ακόμα και μέλη της οικογένειας της 12χρονης δέχτηκαν χημικά και βρισιές, ο επικεφαλής ανακοίνωσε πως δίνεται η άδεια για διαδήλωση έξω από την πύλη. Έκτοτε όλα κύλης αν χωρίς πρόβλημα και τα συνθήματα αλληλεγγύης ακούστηκαν μέσα στη φυλακή. Το σημερινό απαράδεκτο σκηνικό βίας και καταστολής βαραίνει αποκλειστικά την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ που δημιούργησε θέμα θέλοντας να κάνει επίδειξη δύναμης…
Ας σημειωθεί ότι σε κανένα σημείο οι διαδηλωτές/ριες δεν υποχώρησαν μπροστά στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.
Δείτε βίντεο στην προηγούμενη ανάρτησή μας εδώ: https://fb.watch/k3zucBJK1_/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.