Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές του ΚΚΕ- Χημικά, ξύλο και προσαγωγές

Πρωτόγνωρες συνθήκες εορτασμού της ιστορικής εξέγερσης με ρεσιτάλ αυταρχισμού  στη σκιά της απόφασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απαγορεύσει το δικαίωμα της συνάθροισης. Αναίτια επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση του ΚΚΕ με χρήση χημικών, κρότου λάμψης και αύρες νερού. Συνεχείς προσαγωγές και τραυματισμοί πολιτών.

Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν αναίτια στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πανεπιστημίου και τη διέλυσαν. Έγινε χρήση χημικών και κρότου λάμψης ενώ παράλληλα στους δρόμους βγήκαν οι δύο αύρες της ΕΛ.ΑΣ. που εκτόξευσαν νερό με πίεση απωθώντας τους διαδηλωτές προς την Ομόνοια όπου βρίσκονταν και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Εκεί σημειώθηκε και νέα επίθεση με χημικά και αύρες Οι διαδηλωτές μετά το κρεσέντο καταστολής κατευθύνθηκαν προς την Οδό Πειραιώς και προς το γύρω στενά.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με τη συνοδεία θωρακισμένων οχημάτων που ρίχνουν νερό έκαναν έφοδο στους διαδηλωτές που κατέβαιναν στην Αγίου Κωνσταντίνου και στους γύρω δρόμους του Μεταξουργείου. Συνεχής προσαγωγές πολιτών που περπατούν στο δρόμο. Στη Σταδίου υποχρέωσαν πολίτες να καθίσουν στο δρόμο και τους περικύκλωσαν. Επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές στο σταθμό Λαρίσης.

Η νέα επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά των διαδηλωτών του ΚΚΕ έγινε όταν ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε με τον επικεφαλής και του ζήτησε να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Ο επικεφαλής του απάντησε πως υπάρχουν δυο επιλογές. Ή να διαλυθεί η συγκέντρωση ή να τη διαλύσει η αστυνομία. Όπως και έγινε μετά από δυο λεπτά με βροχή από χημικά και κρότου λάμψης.

Έντονο διαπληκτισμό με αστυνομικούς είχε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τον οποίο απώθησαν βιαίως και ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης στην προσπάθειά τους να πείσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να σταματήσουν τις προσαγωγές.

Την άμεση απελευθέρωση των διαδηλωτών ζητά το ΚΚΕ με την έντονη διαμαρτυρία του ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και των βουλευτών του Κόμματος. 

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.