Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, 165 βουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης και 132 υπέρ. Δέκα βουλευτές ήταν απόντες.Κατά της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν πέρα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, καθώς και η ανεξάρτητη Θεοδώρα Τζάκρη.
 
Από την ψηφοφορία απείχαν ο Φώτης Κουβέλης, η Μαρία Ρεπούση και η Ασημίνα Ξηροτύρη από τη ΔΗΜΑΡ, επίσης απείχαν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Σταθάκης, Δούρου, Γαϊτάνη, οι οποίοι όμως με δήλωσή τους γνωστοποίησαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης. Από την ψηφοφορία απείχε τέλος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης.

———————————————————————————————————————————-

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Σφοδρή σύγκρουση αναμένεται μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντησή του την Τρίτη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός αυτή τη σοβαρή συζήτηση. Θα βγει να καλύψει τον κ. Βενιζέλο ή με την απουσία του θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο;».

Live

 

Η συνεχής ενημέρωση με τα κύρια σημεία των τοποθετήσεων:

19.00 Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για την ψηφοφορία για την εξεταστική, ακολουθεί δεύτερη ονομαστική ψηφοφορία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

18.29 Ολοκληρώθηκε η συζήτηση. Ακολουθεί ονομαστική ψηφοφορία.

18.14 Πάνος Καμμένος: Μετά από 70 λεπτά του Ευ. Βενιζέλου, δικαιούται να μιλήσει και 10 λεπτά η αντιπολίτευση. Αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να γίνει αυτή η εξεταστική.

 

18.12 Παρέμβαση του Θοδωρή Δρίτσα για ανακριβείες Βενιζέλου

17.55 Στο βήμα ο Ευ. Βενιζέλος

17.37 Αλέξης Τσίπρας: Πρώτη φορά βλέπω μία ομιλία 72 λεπτών, χωρίς ο ομιλών να πει τίποτα το ουσιαστικό για την ταμπακιέρα… Αφήσατε αήθη υπονοούμενα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ,. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ήρθατε εδώ να μας κατηγορήσετε ότι εμείς αναδεικνύουμε το μείζον αυτό πολιτικό θέμα, διότι – λέει- μας υποκινούν τα ανταγωνιστικά συμφέροντα, τα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Για τον κ. Ταβουλάρη, θα έπρεπε να απευθυνθείτε στον κ. πρωθυπουργό, με τον οποίο είναι πολιτικός φίλος από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης.

17.35 Τελείωσε την ομιλία του ο Ευ. Βενιζέλος.

16:24 Στο βήμα ο Ευ. Βενιζέλος

16:15 Ο Δ. Αβραμόπουλοςπαρενέβη τονίζοντας ότι δεν έχει να κάνει με τα υποβρύχια η σημερινή συζήτηση. Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι βρισκόμαστε μπροστά στο «κόλπο του αιώνα» από πλευράς των γερμανών: «Όχι μόνο δεν πληρώνουν για την καθυστέρηση αλλά αναβαθμίζουν τηνεργολαβία, γλιτώνουν τον έλεγχο του ΣΔΟΕ με τη ρύθμιση του Βενιζέλου, δε βάζουν ούτε βίδα στα υποβρύχια και από πάνω διεκδικούν αποζήμιωση! Πρόκειται για μία απίστευτη απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου αν αληθεύουν τα στοιχεία που σας καλούμε να διερευνήσει η Βουλή. Δεν μπορείτε να το παίζετε Πόντιοι Πιλάτοι κύριοι βουλευτές. Δε θα καταφέρετε σε αυτήν την υπόθεση να αποφύγετε την αλήθεια. Όσοι καταψηφίσετε την πρόταση θα έχετε επωμιστεί μόια ευθύνη που δε σας αναλογεί. Η επιλογή είναι δική σας».

15:52 Αλ. Τσίπρας: Την σημερινή πρόταση την αντιλαμβάνομαι ως απονομή δικαιοσύνης, γιατί κανένα μέλλον δεν μπορούμε να έχουμε αν δεν αποκαταστήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, με σεβασμό στη δικαιοσύνη αλλά και αυστηρότητα έχουμε χρέος να καθαρίσουμε αυτήν την καταχνιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα, αλλά και αύριο, θα κάνει το παν για να αποδοθούν οι ευθύνες και να αποκατασταθεί η πεποίθηση στον πολίτη ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Να σας θυμίσω τον κ. Παπακωνσταντίνου; Τον κ. Τσοχατζόπουλο; Ας βγάλουμε ένα συμπέρασμα και να πάμε στην ουσία του ζητήματος που επιχειρείται να συσκοτιστεί με κραυγές θεωριών συνομωσίας. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σκανδαλώδη υπόθεση των υποβρυχίων, που ξεκίνησε το 2010 με τον κ. Τσοχατζόπουλο και κορυφώθηκε το 2010, με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Στο όνομα της κυβερνητικής σταθερότητας, αποσταθεροποιείται η ίδια η δημοκρατία και αγνοείται ένα πάνδημο αίτημα του ελληνικού λαού να υπάρξει κάθαρση και δικαιοσύνη. Για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, δεν άνοιξε μύτη. Η ληστεία στα ασφαλιστικά ταμεία, η Siemens και η λίστα Λαγκάρντ συγκαλύπτονται.

Δεν ξέρει ο πρωθυπουργός ότι το 2011 δεν έγινε καμία εξεταστική επιτροπή; Δεν κατανοεί ο κ. Σαμαράς ότι εκβιάζοντας την Βουλή να μη γίνει αυτή η εξεταστική, μπαίνει και ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών;

Ο κ. Βενιζέλος, με σπασμωδικές αντιδράσεις, επιδεικνύει μία συμπεριφορά ενοχής. Το ΠΑΣΟΚ τη μέρα που πήγαμε στα Ναυπηγεία, εξέδωσε τρεις ανακοινώσεις. Ακολούθησε η επίθεση στον κ. Αβραμόπουλο, οι απειλητικές διαρροές ότι θα πέσει η κυβέρνηση, η συνομοσιολογική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ… Δε με αφορά η λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα.

Πόσο κοντόθωρο είναι να νομίζετε ότι αν σήμερα καταφέρετε να αποφύγετε τη σύσταση εξεταστικής, θα ξεμπερδέψετε και θα κρύψετε κάτω από το χαλί 4 υποβρύχια; Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, βοά και σας υποχρεώνει να δώσετε απαντήσεις. Ποιος θα δώσει λόγο για τα εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν; Το δημόσιο συμφώνησε να πληρώνει χωρίς να ελέγχει την πρόοδο των έργων. Έγιναν 5 εκταμιεύσεις, ενώ εδώ παίρνατε αποφάσεις λιτότητας..

15:35 Αλ. Παπαρήγα: «Εξαιρετικά ρηχή πολιτικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διότι είναι δύσκολο να χτυπήσεις οποιαδήποτε ιδιωτικοποποίηση σε περίοδο που σε κάθε τομέα κυριαρχούν τα μονοπώλια».Θα ψηφίσουμε, «χωρίς κανένα κόμπλεξ» την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σημείωσε η πρόεδρος της Κ.Ο του ΚΚΕ.

15:30 Π. Καμμένος: Ψηφίζουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής. Στο βήμα αμέσως μετά η Αλ. Παπαρήγα.

15:05 Μετά τον Μ. Βορίδη, που δεν έχασε ευκαιρία να εξαπολύσει εριστική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέβηκε στο βήμα ο Π. Καμμένος.

14:35 Ο Δ. Παπαδημούλης, απαντώντας στον Φ. Σαχινίδη (ΠΑΣΟΚ) σχολίασε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει ΠΑΣΟΚ γιατί ο ίδιος ο λαϊκός κόσμος του ΠΑΣΟΚ που προδόθηκε από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ ζητά από την Αριστερά να αλλάξει πορεία.

13:40 Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι οι εξεταστικές επιτροπές πρέπει να ασχολούνται με μείζοντα ζητήματα απαντώντας στους βουλευτές της συμπολίτευσης που απαξίωσαν τη σημασία του ζητήματος κάνοντας λόγο για «παιχνίδι εξεταστικών επιτροπών». «Ο κ. Ρήγας (σσ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) πρέπει να διαβάζει και να μην έρχεται αδιάβαστος» τόνισε ο Π. Λαφαζάνης που ανέφερε ότι «η συμφωνία για τα Ναυπηγεία αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους».

12:45 «Υπάρχει πρόβλημα στην εκτέλεση της συμφωνίας; Τεράστιο. Αντιμετωπίζουμε την αντισυμβατική συμπεριφορά ενός ιδιώτη επενδυτή που τον δέχθηκαν τότε κάποιοι καλοπροαίρετα και η αλήθεια είναι ότι τότε δεν υπήρχε άλλη λύση από το να ξεκινήσει νέα περίοδος για τα Ναυπηγεία», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στην συμφωνία και τον νόμο του 2010 για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην εφαρμογή του οποίου, όπως είπε, «υπήρξαν πολλές δυσκολίες».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι «η συζητούμενη πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν συμβάλει μέσα στο ιδιαίτερα βαρύ πολιτικό κλίμα στην επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος που κάνει τον λαό να απορεί για περισσότερο από 15 χρόνια». «Με την πρόταση επιχειρούμε να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι μέρος του προβλήματος προς μεγάλη χαρά των υπευθύνων που είναι οι ιδιοκτήτες», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, που είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει κατά των υπευθύνων, να συζητήσει το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας και να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στη ζώνη.

12:17 Στο βήμα η Ε. Μανωλάκου (ΚΚΕ).

12:15 Ο Θ. Δρίτσας ζήτησε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στη κ. Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) που αναφέρθηκε σε συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνικό σταθμό.

11:45 Η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική σκοπιμότητα και προσπάθεια εντυπώσεων, απορρίπτοντας την «κάλπικη» -όπως είπε- πρότασή του, καθώς «κανένα καινούργιο επιβαρυντικό στοιχείο δεν έχει προκύψει που να την δικαιολογεί». «Διεξάγονται δύο παράλληλες έρευνες από την Δικαιοσύνη. Δεν ωφελεί η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» υπογράμμισε.

11:10 Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ): Ειρωνικά σχόλια εις βάρος του Θ. Δρίτσα και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι λύση στο πρόβλημα των Ναυπηγείων η εξεταστική επιτροπή».

10:45 Κων. Τασούλας (ΝΔ): «Δε θα ψηφίσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής».

10:30 Θ. Δρίτσας: «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν έχουν επιλύσει το ζήτημα, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς, που το 2010 ήταν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δεσμευτεί ότι 31/12/2012 θα είχε δοθεί λύση. Ο νόμος 3885/2010 συνιστά υποθήκευση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι το σκάνδαλο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνιστά «συνέχεια του σκανδάλου Τσοχατζόπουλου». Έκανε λόγο για εταιρεία «φάντασμα»»αναφορικά με την εταιρεία του κ. Σάφα. Ως εκ τούτου, διερωτήθηκε: «Με ποιον θα συναλλαγεί το ελληνικό Δημόσιο;» Ο Θ. Δρίτσας τόνισε ότι το ζήτημα της εθνικής άμυνας ως μείζον θέμα, και διερωτήθηκε «τι είδους πολεμική αλληλεγγύη είναι αυτή και από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ όταν το ελληνικό κράτος και η εθνική άμυνα δεν έχει αυτά που έχει προγραμματίσει».

14:10 Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έχουν επινοηθεί τόσες φοροαπαλλαγές για το εφοπλιστικό κεφάλαιο αλλά καμία υποχρέωση για ναυπήγηση πλοίων στην Ελλάδα». «Καλούμε τους βουλευτές να μην γίνουν σωματοφύλακες του Ευ. Βενιζέλου» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

13:55 Ο Π. Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στη σύμβαση του 2010 που «δημιούργησε εντυπώσεις για να ξεχαστούν οι παραλείψεις όλων των προηγούμενων ετών». «Η ΕΕ επιβάλλει συνεχώς αποκλεισμούς στην Ελλάδα και οφείλουμε να θέσουμε το ζήτημα της κατασκευής των ελληνικών πλοίων στην Ελλάδα», σχολίασε στηλιτεύοντας την πρακτική των εφοπλιστών που κατασκευάζουν τα πλοία τους στην Άπω Ανατολή.

14:10 Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έχουν επινοηθείτόσες φοροαπαλλαγές για το εφοπλιστικό κεφάλαιο αλλά καμία υποχρέωση για ναυπήγηση πλοίων στην Ελλάδα». «Καλούμε τους βουλευτές να μην γίνουν σωματοφύλακες του Ευ. Βενιζέλου» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

13:55 Ο Π. Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στη σύμβαση του 2010 που «δημιούργησε εντυπώσεις για να ξεχαστούν οι παραλείψεις όλων των προηγούμενων ετών». «Η ΕΕ επιβάλλει συνεχώς αποκλεισμούς στην Ελλάδα και οφείλουμε να θέσουμε το ζήτημα της κατασκευής των ελληνικών πλοίων στην Ελλάδα», σχολίασε στηλιτεύοντας την πρακτική των εφοπλιστών που κατασκευάζουν τα πλοία τους στην Άπω Ανατολή.

13:40 Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι οι εξεταστικές επιτροπές πρέπει να ασχολούνται με μείζοντα ζητήματα απαντώντας στους βουλευτές της συμπολίτευσης που απαξίωσαν τη σημασία του ζητήματος κάνοντας λόγο για «παιχνίδι εξεταστικών επιτροπών». «Ο κ. Ρήγας (σσ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) πρέπει να διαβάζει και να μην έρχεται αδιάβαστος» τόνισε ο Π. Λαφαζάνης που ανέφερε ότι «η συμφωνία για τα Ναυπηγεία αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους».

12:45 «Υπάρχει πρόβλημα στην εκτέλεση της συμφωνίας; Τεράστιο. Αντιμετωπίζουμε την αντισυμβατική συμπεριφορά ενός ιδιώτη επενδυτή που τον δέχθηκαν τότε κάποιοι καλοπροαίρετα και η αλήθεια είναι ότι τότε δεν υπήρχε άλλη λύση από το να ξεκινήσει νέα περίοδος για τα Ναυπηγεία», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στην συμφωνία και τον νόμο του 2010 για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην εφαρμογή του οποίου, όπως είπε, «υπήρξαν πολλές δυσκολίες».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι «η συζητούμενη πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν συμβάλει μέσα στο ιδιαίτερα βαρύ πολιτικό κλίμα στην επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος που κάνει τον λαό να απορεί για περισσότερο από 15 χρόνια». «Με την πρόταση επιχειρούμε να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι μέρος του προβλήματος προς μεγάλη χαρά των υπευθύνων που είναι οι ιδιοκτήτες», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, που είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει κατά των υπευθύνων, να συζητήσει το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας και να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στη ζώνη.

12:17 Στο βήμα η Ε. Μανωλάκου (ΚΚΕ).

12:15 Ο Θ. Δρίτσας ζήτησε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στη κ. Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) που αναφέρθηκε σε συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνικό σταθμό.

11:45 Η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική σκοπιμότητα και προσπάθεια εντυπώσεων, απορρίπτοντας την «κάλπικη» -όπως είπε- πρότασή του, καθώς «κανένα καινούργιο επιβαρυντικό στοιχείο δεν έχει προκύψει που να την δικαιολογεί». «Διεξάγονται δύο παράλληλες έρευνες από την Δικαιοσύνη. Δεν ωφελεί η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» υπογράμμισε.

11:10 Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ): Ειρωνικά σχόλια εις βάρος του Θ. Δρίτσα και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι λύση στο πρόβλημα των Ναυπηγείων η εξεταστική επιτροπή».

10:45 Κων. Τασούλας (ΝΔ): «Δε θα ψηφίσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής».

10:30 Θ. Δρίτσας: «Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν έχουν επιλύσει το ζήτημα, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς, που το 2010 ήταν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δεσμευτεί ότι 31/12/2012 θα είχε δοθεί λύση. Ο νόμος 3885/2010 συνιστά υποθήκευση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι το σκάνδαλο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνιστά «συνέχεια του σκανδάλου Τσοχατζόπουλου». Έκανε λόγο για εταιρεία «φάντασμα»»αναφορικά με την εταιρεία του κ. Σάφα. Ως εκ τούτου, διερωτήθηκε: «Με ποιον θα συναλλαγεί το ελληνικό Δημόσιο;» Ο Θ. Δρίτσας τόνισε ότι το ζήτημα της εθνικής άμυνας ως μείζον θέμα, και διερωτήθηκε «τι είδους πολεμική αλληλεγγύη είναι αυτή και από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ όταν το ελληνικό κράτος και η εθνική άμυνα δεν έχει αυτά που έχει προγραμματίσει».

—————————————————————————————————————————————–

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει συκοφαντική ενέργεια την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που υποδηλώνει το στρατηγικό αδιέξοδο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ έχει προαναγγείλει την καταψήφισή του με το επιχείρημα ότι «απορρίπτει την τεχνητή πόλωση και την ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, την οποία εκμεταλλεύονται οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού».

Οι ΑΝ.ΕΛ θα την υπερψηφίσουν, με στελέχη του του κόμματος να επισημαίνουν ότι ο Πάνος Καμμένος έχει ανακινήσει το θέμα από το 1998.

Το ΚΚΕ κατά πάσα πιθανότητα θα στηρίξει την πρόταση, ωστόσο θεωρεί την κίνηση «άσφαιρη».

Σημειώνεται, ότι όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αρνείται να δώσει τα στοιχεία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πληρωμές που έχουν γίνει για τα υποβρύχια που δεν έχουμε ακόμη παραλάβει.

Στη συζήτηση σήμερα, εκ μέρους της κυβέρνησης θα τοποθετηθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ (οι Κ. Σκανδαλίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Φ.Σ αχινίδης, Π. Ρήγας και Κ. Τριαντάφυλλος) έχουν αναλάβει την «υπεράσπιση» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σύμφωνα με το «Βήμα».

Πάντως, η συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων έχει προκαλέσει τριγμούς στην Κ.Ο της ΝΔ, καθώς αρκετοί προβάλλουν το επιχείρημα ότι το κόμμα στο πρόσφατο παρελθόν είχε επικρίνει τους χειρισμούς στο θέμα των υποβρυχίων. Ως εκ τούτου η στήριξη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα αποδείκνυε αναντιστοιχία στις θέσεις της ΝΔ.

http://tvxs.gr

– See more at: http://left.gr/news/deite-zontana-ti-syzitisi-gia-tin-ypothesi-ton-

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.