Απασφάλισε ο Κύρτσος μετά τη διαγραφή του και μιλά για «δεσμεύσεις» Μητσοτάκη στο σκάνδαλο Novartis

Mε διαδοχικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος απαντάει στην διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία εξαπολύοντας μάλιστα πυρά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Γιώργος Κύρτσος, στις αναρτήσεις, απέδωσε τους λόγους της διαγραφής του στα ζητήματα που έθεσε ο ίδιος στη ΝΔ, για λάθη σε πανδημία, οικονομία, αλλά και για την κριτική του σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, για το οποίο έκανε λόγο για «κουκούλωμα», αναφερόμενος στις διώξεις δημοσιογράφων και της  πρώην επικεφαλής της  Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη.

«Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη & παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis, διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. «Απάντησαν» με διαγραφή μου», ανέφερε στην πρώτη του ανάρτηση μετά τη διαγραφή.

Ο ευρωβουλευτής αποκάλυψε επίσης πως έχει δεχτεί τηλεφωνήματα από τον Γρ. Δημητριάδη, «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού, αλλά και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να σταματήσει την κριτική, ένα αίτημα που συνοδευόταν και με απειλή διαγραφής. Ο Γ.Κύρτσος υπενθύμισε και την καταγγελία του για τον αποκλεισμό του από την κρατική τηλεόραση.

Η διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από τη ΝΔ είναι αλήθεια πως δεν έπεσε ως “κεραυνός εν αιθρία”, καθώς η “ρήξη” ανάμεσα στον ανεξάρτητο -πλέον- ευρωβουλευτή και το Μέγαρο Μαξίμου φαινόταν εδώ και πολύ καιρό βαθιά.

‘Αλλωστε, ο ίδιος ο κύριος Κύρτσος έστρεφε εδώ και αρκετό καιρό τα «πυρά» του κατά της κυβέρνησης για πολλούς τομείς της πολιτικής της, από την διαχείριση της πανδημίας μέχρι την ακρίβεια και την πορεία της οικονομίας.

Εκείνο όμως που φαίνεται πως ενόχλησε στην πραγματικότητα το κυβερνητικό επιτελείο,  αφορούσε την ηχηρή διαφοροποίησή του αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση της διαγραφής από την  ΝΔ.

Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
Παγίδα για κυβέρνηση,Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων,Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας,Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρ.Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ,όπως ARTE,σκληραίνει. Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων.
Η ανακοίνωση διαγραφής

Η Πειραιώς αντέδρασε σχεδόν άμεσα κατηγορώντας τον ευρωβουλευτή πως “δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει” κατέληγε η ανακοίνωση διαγραφής του Γιώργου Κύρτσου.

Όλες οι αναρτήσεις Κύρτσου:

Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
Πρέπει να είναι δεσμευμένος ο Μητσοτάκης για να με διαγράψει επειδή.. “συκοφάντησα”τη χώρα, διαφωνώντας με κουκούλωμα σκανδάλου Novartis και δίωξη δημοσιογράφων,Τουλουπάκη. Είναι σαν να παραδέχεται διεθνώς την ενοχή του. Εκθέτει την κυβέρνηση σε σκληρή ευρώ-κριτική.
Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
Ο Μαρινάκης μου ανακοίνωσε τη διαγραφή μου ο Μητσοτάκης δεν βρήκε το κουράγιο. Είναι άλλωστε στον «Όλυμπο» του Μαξίμου με καλή παρέα. Με τον κρυπτόμενο-δοξαζόμενο συγγενή του,τον συγγενή της ΓΕΚ-Τέρνα και άλλους κορυφαίους. Τον ευχαριστώ πάντως για την πολιτική μου λύτρωση.

Γιώργος Κύρτσος@GiorgosKyrtsos
Η φιλελεύθερη μέθοδος Μητσοτάκη. Σεπτ 2020:Τηλεφώνημα από Δημητριάδη:Σταμάτα κριτική για αστικές συγκοινωνίες. Απρ 2021:Τηλεφώνημα από Μητσοτάκη.Εάν συνεχίσεις κριτική σε θέματα πανδημίας θα διαγραφείς. Φεβ 2022:Διαγραφή αφού προηγήθηκε συκοφάντησή μου, αποκλεισμός από κρατικήTV.
Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
Τα επιχειρήματά μου μετά τη διαγραφή από τη ΝΔ, τα ίδια με αυτά που αναπτύσσω εδώ και 15 μήνες. Θα είναι όμως πιο δυναμική η προβολή τους. Ιδιαίτερα σε σχέση με προσωπικές ευθύνες Μητσοτάκη και την ευρωπαϊκή τους διάσταση. Τα περί κόμματος,προσχώρησης σε κόμμα δεν έχουν βάση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.