Απίστευτη δήλωση Μπαλάσκα: «Θα περάσει ωραία στη φυλακή ο ληστής-αστυνομικός, είναι και όμορφος»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Στ. Μπαλάσκας  σχολιάζοντας τη σύλληψη του αστυνομικού  που λήστευε περίπτερα και βενζινάδικα με το υπηρεσιακό του όπλο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μπαλάσκας κλήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψη του αστυνομικού και δήλωσε ότι «πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση κι έμαθα ότι είναι όμορφος. Θα μου πείτε γιατί το λέω αυτό. Όταν είσαι όμορφος και είσαι και αστυνομικός, να το ακούνε αυτό οι συνάδερφοι, περνάς πάρα πολύ ωραία στη φυλακή. Θα περάσει πάρα πολύ ωραία στη φυλακή».

«Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες».

Μετά τις αντιδράσεις στο πάνελ και το ερώτημα που δέχθηκε αν επιβραβεύει τέτοιες συμπεριφορές στη φυλακή, πρόσθεσε: «Δεν επιβραβεύω, είπα πως είναι αναπόφευκτο. Οι αστυνομικοί που περνάνε στην αντίπερα όχθη, στη μαύρη όψη του φεγγαριού, γίνεται παράνομοι, δεν θα πάνε στη φυλακή και θα τον περιμένουν εκεί όλοι με ανοιχτές τις αγκαλιές για να τον υποδεχθούνε. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Αν θέλει αστυνομικός να γίνει ληστής, να παραιτηθεί και να περάσει στην παρανομία. Μου είναι αδιανόητο, όσο αδιανόητο να στείλουμε ένα δίχρονο παιδί στον Άρη», επιχειρηματολόγησε.

«Ο,τι πάθει, καλά να το πάθει», πρόσθεσε σχετικά με την αυτοδικία στην οποία αναφέρθηκε. «Συνάδελφός μου, πήγε Δομοκό και του σπάσανε το κεφάλι μέσα στα ντους της φυλακής. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται, αλλά ισχύει για τους αστυνομικούς εν ενεργεία που περνάνε στην παρανομία», συνέχισε. «Θα τους περιμένουν χίλιοι ποινικοί να περάσουν όμορφα».

Ο κ. Μπαλάσκας διευκρίνισε πως δεν είναι πολιτικός για να αλλάξει τα πράγματα στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, όπως δήλωσε, ωστόσο παραδέχθηκε on camera πως το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας λειτουργεί με πλείστες διαχρονικές παθογένειες, εις γνώσιν των κρατικών φορέων και οργάνων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.