Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο (video)

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων η κρατούμενη Βίκυ Σταμάτη. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου να έφυγε από το μπαλκόνι καθώς η πόρτα βρέθηκε ανοιχτή. Το δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη ήταν στο ισόγειο ενώ με τη φύλαξή της ήταν επιφορτισμένοι δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Στην πόρτα υπήρχαν κάγκελα και λουκέτο το οποίο έλειπε όταν οι δυο φύλακες παρατήρησαν ότι η κρατούμενη είχε εξαφανιστεί. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες απορρίφθηκε ομόφωνα ακόμα μία αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη. 

«Το ίδρυμα δεν φέρει ευθύνη»

Μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρόϊος, ξεκαθάρισε ότι «η διοίκηση δεν φέρει καμία ευθύνη» καθώς όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν υπό φρούρηση.

«Ήταν στο δωμάτιο μόνη της και φρουρούνταν επί 24ωρου βάσεως από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες. Το δωμάτιό της βρισκόταν στο ισόγειο και το μπαλκόνι της ήταν κλειδωμένο με λουκέτο το οποίο βρέθηκε παραβιασμένο. Ασφαλώς κάποιος τη βοήθησε» πρόσθεσε ο Ισίδωρος Πρόϊος, τονίζοντας ότι αυτό ίσως να έγινε κατά την αλλαγή βάρδιας των φρουρών.

Ραγκούσης: Την παρακαλώ να γυρίσει

Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει άμεσα στο Δρομοκαΐτειο απευθύνει ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης. Παράλληλα εξέφρασε φόβο για τη ζωή της. 

«Χθες μίλησα τελευταία φορά μαζί της γύρω στις 9. Μου είπε ότι με ευχαριστεί για όσα έκανα για εκείνη και ότι δεν θα την εμποδίσει κανένας να είναι κοντά στο παιδί της. Ότι προτιμάει να είναι κοντά στο παιδί της παρά να πεθάνει στο Δρομοκαΐτειο σαν τρελή και εγκαταλελειμμένη» ανέφερε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης.

«Έκκληση κάνω, την παρακαλώ προσωπικά… Ξέρει ότι όλοι στηρίζουμε την προσπάθειά της. Να επιστρέψει για να είναι πραγματικά κοντά στο παιδί της. Πριν από 4-5 μέρες σε κάποια αναφορά που είχα κάνει λέω ‘εάν κάποια αυτοκτονήσει θα είναι ανάξια μητέρα’. Και μου έκανε παρατήρηση, μου λέει ‘πώς με λες ανάξια μητέρα;’. Λέω μια μητέρα που φεύγει και εγκαταλείπει το παιδί της είναι ανάξια μητέρα έστω και μετά την αυτοκτονία. Γι’ αυτό κάνω έκκληση. Παρακαλώ πολύ να γυρίσει. Το παιδί της να σκεφτεί πρώτα. Το παιδί της την έχει ανάγκη. Το παιδί από τη μάνα ορφανεύει… Να γυρίσει πίσω» πρόσθεσε.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.