Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Εύα Καϊλή και ο Δημ. Παπαδημούλης

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη από τον πρώτο γύρο η Ευρωβουλευτής του  ΚΙΝ.ΑΛ και της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Εύα Καϊλή. Στον τρίτο γύρο  εξελέγη, για τέταρτη φορά, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς  Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το Κοινοβούλιο εξέλεξε  συνολικά 14 αντιπροέδρους και τους πέντε κοσμήτορες. Εννέα αντιπρόεδροι εξελέγησαν στην πρώτη ψηφοφορία και τρεις στη δεύτερη. Οι δύο τελευταίες έδρες καλύφθηκαν κατά τον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας.

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με 458 ψήφους,  εξελέγη η μέχρι χθες Πρώτη Αντιπρόεδρος, Ρομπέρτα Μέτσολα από τη Μάλτα, ως υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Είναι η τρίτη φορά που εκλέγεται γυναίκα Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά τη Σιμόν Βέιλ το 1979 και τη Νικόλ Φοντέν το 2009. Η Ρομπέρτα Μέτσολα είναι νομικός, 43 ετών σήμερα, μητέρα τεσσάρων αγοριών και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2013, όπου και γνώρισε τον τότε ευρωβουλευτή Σουηδό σύζυγό της.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα και η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν είναι επικεφαλής των δύο από τα τρία βασικών θεσμικών οργάνων της Ένωσης, προερχόμενες και οι δύο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Γι αυτό το λόγο, οι θέσεις Αντιπροέδρων που πήραν οι Σοσιαλιστές είναι αυτή τη φορά 5 έναντι των τριών που πήραν οι Χριστιανοδημοκράτες.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.