Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές- Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τον ΠτΔ τη Δευτέρα

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου. Ακολούθως, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί τη Δευτέρα, στις 18:30, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για εθνικό λόγο, με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος να γίνεται είτε το βράδυ της ίδιας ημέρας, είτε το πιθανότερο, το πρωί της Τρίτης.  Όπως είναι ήδη γνωστό, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, οι πρόωρες εκλογές έχουν «κλειδώσει» να διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, θα δεχθεί αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.30, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας

Η μετάβασή του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, με τα κομματικά επιτελεία να παίρνουν θέσεις μάχης εν όψει των εκλογλων της 7ης Ιουλίου.

Στα πλαίσιο αυτό το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανοίγει και επίσημα την προεκλογική περίοδο που θα οδηγήσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Δευτέρας  στις 20:00, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία.

Το πρόγραμμα σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει ως βασικούς άξονες τα εργασιακά, την κοινωνική ασφάλιση και το κοινωνικό κράτος, την οικονομία και τη φορολογία. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι προγραμματικές προτάσεις στον τομέα της φορολογίας, δεδομένου ότι μετά τις ευρωεκλογές σήμανε το καμπανάκι και αποφασίστηκε το πρόγραμμα να επικεντρώσει σε εξαγγελίες για την ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων. Το πρόγραμμα  το οποίο έχουν συνδιαμορφώσει οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δέσμευση για 500.000 νέες θέσεις εργασίας την επόμενη τετραετία, το σχέδιο στήριξης των νέων εργαζομένων και των γυναικών, τα κίνητρα για προσλήψεις νέων,αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σε κάθε περίπτωση το κυβερνητικό επιτελείο επενδύει στην αντεπίθεση με ανάδειξη της θετικής ατζέντας του προγράμματός του  σε αντιπαράθεση με  την  μνημονιακής αντίληψης πολιτική της ΝΔ. Σε αυτή την κατεύθυνση έδειξε άλλωστε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τόσο στη συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, μετά τις ευρωεκλογές όσο και στην κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή που συνεδρίασε σε βαρύ κλίμα, λόγω των μετατάξεων που  χρεώθηκαν στην κυβέρνηση ως «ρουσφέτια» της τελευταίας στιγμής.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να οριστικοποιηθούν και τα ψηφοδέλτια το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει κλείσει.

Όπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τσίπρας θα τοποθετήσει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Έφη Αχτσιόγλου, ορίζοντάς την ταυτόχρονα και κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα τοποθετηθεί ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας «ζυγίζει» τις αποφάσεις του για τις επόμενες θέσεις, με φαβορί για την τρίτη θέση τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.