Ανοίγουν αύριο τα Λύκεια με self-tests: Αυξάνονται τα κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών – Περίπου 200 στην πλατφόρμα

Σχεδόν 200 μαθητές και εκπαιδευτικοί, έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, πως βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά τη διενέργεια του self-test, με τον αριθμό να αυξάνεται ώρα με την ώρα.

Αναλυτικότερα, εκατόν ενενήντα τρεις μη συμπτωματικοί, δυνητικά νοσούντες, εντοπίστηκαν μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού, σύμφωνα με τα στοιχεία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self tests στην αντίστοιχη πλατφόρμα από τις 8 πμ σήμερα μέχρι τις 16:45, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, αρνητικά τεστ δήλωσαν 37.379 μαθητές, θετικά 95 μαθητές, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού τα αρνητικά τεστ ήταν 18.430 και τα θετικά 98. Να σημειωθεί ότι νωρίς το μεσημέρι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Ακης Σκέρτσος, είχε κάνει λόγο για 35 δηλωθέντα κρούσματα. 

Υπενθυμίζεται ότι, όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό, θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και -σε κάθε περίπτωση- να μην πάνε σχολείο, όπως επισημαίνει το υπουργείο.

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα Λύκεια

Ως γνωστόν τα Λύκεια όλης της χώρας, επαναλειτουργούν από τις 12/4, ενώ διαθέσιμη είναι από την Κυριακή, η υπηρεσία της δήλωσης αποτελεσμάτων των αυτοδιαγνωστικών τεστ στην πλατφόρμα μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ -θετικό ή αρνητικό- και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για «επιστροφή όλων στο σχολείο με ασφάλεια», αναφορικά με την πραγματοποίηση των self test δύο φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αντιτείνει ότι «το μόνο «μέτρο» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι το self-test και πως «για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση μεταφέρει τις δικές της ευθύνες στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και κουνάει το δάχτυλο περί υποχρεωτικότητας και υπεύθυνων δηλώσεων».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.