Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για το επίδομα των 400 ευρώ σε ανέργους

Την Πέμπτη 23 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα στο http://www.oaed.gr για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια άνεργους. Η πλατφόρμα  θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 3 Μαΐου.

 Η διαδικασία πληρωμής προβλέπεται να  γίνει σε δύο φάσεις: όσοι μπουν από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου και συμπληρώσουν ή επιβεβαιώσουν ή τροποποιήσουν τα στοιχεία τους θα ξεκινήσουν να πληρώνονται άμεσα, όσοι δεν μπουν να επιβεβαιώσουν γιατί ο ΟΑΕΔ έχει όλα τους τα στοιχεία θα πληρωθούν μετά τις 3 Μαΐου.

Τα απαιτούμενα στοιχεία που πρέπει να έχει στη διάθεση του ο ΌΑΕΔ για να προχωρήσει στην καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ είναι τα εξής:α) το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,β )ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών,γ) ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ),δ) ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),ε) ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμόςτου τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).Την οικονομική ενίσχυση θα λάβουν μόνο οι άνεργοι που συμπλήρωσαν 12μηνη ανεργία από την 1η Απριλίου 2019 και μετά.

Δικαιούχοι δηλαδή των 400 ευρώ θα είναι όσοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι τον τελευταίο χρόνο, συμπληρώνοντας 12μηνο και πλέον στα μητρώα του ΌΑΕΔ. Επιδοτούνται, στην ουσία, οι «νέοι» μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή όσοι πέρασαν το κατώφλι της μακροχρόνιας ανεργίας από 1η Απριλίου 2019 και μετά και εξαιρούνται οι παλαιότεροι άνεργοι. Πρόκειται για έναν πληθυσμό 175.000 μακροχρόνια ανέργων, εκ των οποίων οι 20.000 επιδοτούνται ήδη με τα 200 ευρώ μηνιαίως και έχουν ήδη ενταχθεί στην επέκταση της επιδότησης για 2 μήνες (λαμβάνουν δηλαδή ήδη τα 400 ευρώ).

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.