Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη- Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών- Στάχτη σπίτια, μοναστήρι και χιλιάδες στρ. πευκοδάσους

Μαίνεται ανεξέλεγκτη ηΟ άνεμος αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις και έτσι η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς γίνεται ακόμα πιο δύσκολη., με τις αρχές να έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής την Κυριακή σε εκκένωση πέντε οικισμών. Αυτή τη στιγμή το ενεργό μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στον Λουτρό και των Λουτρών Τραϊανούπολης.

Εφιαλτική παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην Αλεξανδρούπολη που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου , καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη για δεύτερη μέρα. Οι αρχές μέχρι στιγμής, την Κυριακή (20/08) έχουν προχωρήσει στην εκκένωση πέντε οικισμών, των Μοναστηράκι, Δορίσκος, Αμφιτρίτη, Μαΐστρος και Άβαντας.

Οι ισχυροί άνεμοι που συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.  Πλέον στην περιοχή επιχειρούν 198 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 11 αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδράμουν ισχυρές δυνάμεις του στρατού, της Περιφέρειας και των δήμων και πολλοί εθελοντές.

Νωρίτερα, μήνυμα στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης έστειλε η Πολιτική Προστασία μέσω του 112, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται αδιάκοπα με τις φλόγες, που έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στον νότιο Έβρο. Από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη έχουν καεί σπίτια ενώ άλλα έχουν υποστεί ζημιές, αυτοκίνητα  όπως και μια παλιά μονή στο χωριό Πεύκα. Ακόμη, πυροσβέστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε τρία κύρια μέτωπα, με το πιο μεγάλο νοτιοανατολικά του οικισμού Λουτρός προς Μοναστηράκι και Δορίσκο, για αυτοί αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση και των δύο αυτών οικισμών. Ο άνεμος αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις και έτσι η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε επικεντρωθεί στο νότιο κομμάτι και στον Λουτρό, Αγνάντια και Νίψα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.