Αναχώρησαν οι πρώτοι 30 πρόσφυγες για το Λουξεμβούργο, (ΒΙΝΤΕO)

Εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο έγινε σήμερα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Η εκδήλωση είχε συμβολικό χαρακτήρα καθώς τα 30 άτομα που έφυγαν δεν είναι τίποτα μπροστά στους χιλιάδες πρόσφυγες που μπαίνουν καθημερινά στη χώρα μας και προσδοκούν μια ζωή μακριά από πολέμους κάπου στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz, του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κ. Jean Asselborn, του Αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα, καθώς και του έλληνα Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπου ξεπροβόδισαν τις οικογένειες προσφύγων που επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Μετά έγιναν δηλώσεις στα Μέσα ενημέρωσης των Αλέξη Τσίπρα, Martin Schulz, Jean Asselborn και Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Στις 09:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στις 10:30 θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Schulz.

Στις 10:40 με το τέλος της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός και ο κ. Schulz θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

Στις 11:30 ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον Αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα θα επισκεφτούν το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

Στις 12:30 θα υπάρχει επίσκεψη του κ. Schulz στο κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό συνοδευόμενου, πάντα, από τους υπουργούς Νίκο Ξυδάκη και Ιωάννη Μουζάλα.

hitandrun.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.