Ανασχηματισμός: Αναζητώντας «Ιφιγένειες»

Άλλοι τον λένε σαρωτικό , άλλοι εκλογικό, και άλλοι απόλυτα κομματικό. Ο λόγος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που οι πληροφορίες λένε ότι είναι θέμα ωρών.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει από σήμερα και με μια διακοπή την Τετάρτη που είναι των Θεοφανίων όλη η εβδομάδα θεωρείται ιδανική για τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι χαρακτηρισμοί  που τον συνοδεύουν  ωστόσο έχουν να κάνουν με τις πληροφορίες που λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης , έχει αποφασίσει να βγάλει από την κυβέρνηση κάποιους υπουργούς του, και να βάλει νέα στελέχη με όρεξη για δουλειά καθώς η χρονιά μπορεί να είναι και εκλογική.

Κάποιες πληροφορίες λένε μάλιστα ότι  για πρώτη φορά ενδέχεται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να μην ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αλλά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να ευχαριστεί για το έργο τους , όσων θα βρεθούν εκτός κυβερνητικού σχήματος. Λέγεται  μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει  εδώ και μέρες  με τα στελέχη του κόμματος του τα οποία θα μπουν στην κυβέρνηση.

Ποιοι μένουν εκτός

Πηγές  από το κυβερνών κόμμα έλεγαν πάντως ότι εκτός κυβέρνησης θα βρεθούν τρείς υπουργοί. Δύο της διεύρυνσης που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά και ένα στέλεχος του σκληρού πυρήνα της ΝΔ και φίλος του Αντ. Σαμαρά.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης , και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης λέγεται ότι θα ανοίξουν την πόρτα του υπουργικού συμβουλίου και θα την κλείσουν με θόρυβο πίσω τους.

Η ενδεχόμενη απομάκρυνση του  υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου αποτελεί έκπληξη για τους πολίτες όσοι γνωρίζουν ωστόσο πρόσωπα και πράγματα λένε ότι  ήταν αναμενόμενη.

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε το λάθος να τα βάλει με το «θείο βρέφος» της ΝΔ , την αγαπημένη υπουργό της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Νίκη Κεραμέως. Η ιστορία με τις μάσκες των μαθητών που ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι θα μοιραστούν δωρεάν στα παιδιά ενώ η υπουργός Παιδείας δεν ήξερε τίποτα εκνεύρισε ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο θεώρησε ότι ο υπουργός έχει καβαλήσει το καλάμι και δεν συνεννοείται με κανέναν. Οι σχέσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα λέγεται ότι είναι ανύπαρκτες.

Η απομάκρυνση του  Γιάννη Βρούτση από την κυβέρνηση είναι προδιαγεγραμμένοι εδώ και πολύ καιρό καθώς πληρώνει την ιστορία του «σκοιλ ελικικου» και όχι μόνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατο υπουργικό αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων λέγοντας ότι έχει υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στέλνοντας έτσι μήνυμα στον υπουργό του ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά γι αυτόν.

Από την άλλη συνεργάτες του υπουργού Εργασίας ισχυρίζονται ότι για το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των χαμηλοσυνταξιούχων ο υπουργός είχε πάει δυο φορές στο υπουργείο Οικονομικών για να βρει λύση και ο κ.Σκυλλακάκης του το είχε αρνηθεί. Τελικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δόθηκε παράταση ενός χρόνου για το θέμα αυτό.

Ο Χάρης Θεοχάρης γλύτωσε την έξοδο του από την κυβέρνηση το καλοκαίρι ελεώ τουρισμού αλλά τώρα δεν φαίνεται να την αποφεύγει με τίποτα. Το πιο πιθανό δε,  είναι μελλοντικά αν αναζητηθούν ευθύνες για το άνοιγμα του τουρισμού να θεωρηθεί ως ο απόλυτος υπεύθυνος.

Ποιοι παραμένουν

Υπάρχει ωστόσο και μια ομάδα στελεχών που ο πρωθυπουργός και να ήθελε να τους αλλάξει είναι πολύ δύσκολο να το κάνει.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, φαίνεται ότι τελικά θα παραμείνει στην θέση του αν και πολλά ακούγονταν για αντικατάσταση του από τον Θόδωρο Σκυλακάκη. Στο υπουργείο Εξωτερικών θα παραμείνει ο Νίκος Δενδιας και στο Άμυνας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Γρίφος τελικά παραμένει το τι θα γίνει με τον Βασίλη Κικίλια, καθώς τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες έλεγαν ότι για το υπουργείο Υγείας προορίζεται ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ωστόσο, το όνομα του δημοσιογράφου έχει ακουστεί και για το Υπουργείο Τουρισμού. 

Στις θέσεις τους δείχνουν όλα ότι θα παραμένουν και οι υπουργοί Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Πιερρακάκης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης (στο υπουργείο αναμένεται να προστεθεί και υφυπουργός), Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης. Ενισχυμένος εμφανίζεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Η Νίκη Κεραμέως  ή θα παραμείνει στην θέση της ή θα μετακινηθεί σε κάποιο άλλο υπουργείο. Οι πληροφορίες έλεγαν στο Περιβάλλοντος ώστε ο Κωστής Χατζηδάκης να πάει στο  Εργασίας.

Σε αυτούς που λέγεται ότι θα μετακινηθούν είναι και οι Μάκης Βορίδης, που βλέπει την «καρέκλα» του υπουργείου Εσωτερικών και Στέλιος Πέτσας, για τον οποίο οι πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται να πάει στο υπουργείο Τουρισμού.

Το νέο «αίμα»

Στην κυβέρνηση θα μπει και νέο αίμα από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος . Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Κώστας Κατσαφάδος, η Σοφία Βούλτεψη, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Σπήλιος Λιβανός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα πάει στο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Χρήστος Κέλλας, ο Γιώργος Στύλιος, ο Γιάννης Μπούγας, η Άννα Ευθυμίου, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Βασίλης Οικονόμου, ο Γιάννης Οικονόμου και ο Χρήστος Ταραντίλης.

Ακούγονται, επίσης, έντονα τα ονόματα των βουλευτών- καθηγητών Άγγελου Συρίγου, Δημήτρη Καιρίδη και Τάσου Χατζηβασιλείου.

ΠΗΓΗ:http://www.topontiki.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.