Ανακοινώνεται παράταση του lockdown, έως 14 Δεκεμβρίου- Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εποχικά

Με τα κρούσματα κορονοϊού και κυρίως τις διασωληνώσεις να παραμένουν σταθερά σε υψηλά επίπεδα, σήμερα  ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση του lockdown για μία εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ανακοινώνεται το άνοιγμα των καταστημάτων με εποχικά (χριστουγεννιάτικα) είδη από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει στις 14 Δεκεμβρίου, με την άρση του lockdown δηλαδή, και τα καταστήματα λιανικής μαζί με τα κομμωτήρια.

Τα πολυκαταστήματα δεν θα ανοίξουν πριν τις γιορτές, για να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού. Τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου όμως θεωρούνται ασφαλή και είχαν κλείσει κυρίως για να μειωθούν οι μετακινήσεις, ενώ πρώτα θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα. Τα δε κομμωτήρια, θα λειτουργήσουν και πάλι με ραντεβού, υγειονομικά μέτρα και αυστηρούς ελέγχους, όπως γινόταν και προηγουμένως, καθώς με αυτές τις προϋποθέσεις θεωρούνται ασφαλή.

Τα δημοτικά σχολεία φαίνεται πως τελικά δεν θα ανοίξουν πριν τις γιορτές, όπως ήθελε η κυβέρνηση, καθώς κρίνεται πως δεν υπάρχει ουσιαστικό κέρδος για την ψυχολογία των παιδιών από την επαναλειτουργία για μία ή δύο εβδομάδες, ενώ πολλά μέλη της επιτροπής είναι επιφυλακτικά και ειδικοί ζητούσαν να μην επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες πριν το Γενάρη.

Μετά τις γιορτές ενδέχεται να ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, πάντα με μέτρα προστασίας και περιορισμούς.

Τέλος, όπως αποκάλυψε χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά για αρκετό καιρό ακόμα και μέχρι να έρθει το εμβόλιο στη χώρα μας. Παράλληλα, η κυβέρνηση δέχεται εισηγήσεις για το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων από το 2021 κάτι που φαίνεται αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάρια.

Σημειωτέον ότι επί του παρόντος δεν έχει συζητηθεί το κλείσιμο και άλλων κλάδων, παρότι εκ των πραγμάτων φαίνεται πως οι χώροι εργασίας αποτελούν δυνητικές εστίες υπερμετάδοσης.

Εν κατακλείδι, στην κυβέρνηση αποφάσισαν και θα ανακοινώσουν την παράταση του lockdown έως της 14 Δεκεμβρίου ενώ θα ανοίξουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα την προσεχή Δευτέρα. Μένει να διευκρινιστεί εάν για την επίσκεψη στα συγκεκριμένα καταστήματα θα προστεθεί κωδικός στο 13033 ή θα αρκεί ο κωδικός 2.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες καθώς, όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, αυτό θα εξαρτηθεί από την αποκλιμάκωση της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και την κατάσταση αποσυμφόρησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας καθώς τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και δεν έχουν άλλα  περιθώρια διασωληνώσεων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.