Ανακοινώθηκε η επίταξη 206 ιδιωτών γιατρών στην Αττική

Tο Υπουργείο Υγείας προχωρά στην επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στην Αττική με τεράστια καθυστέρηση, μετά από εβδομάδες άκαρπων  «εκκλήσεων» προς τους ιδιώτες να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πρόκειται για 206 γιατρούς ιδιωτικών νοσοκομείων οι οποίοι αναμένεται να λάβουν τα «φύλλα πορείας», όπου θα αναγράφεται σε ποιο νοσοκομείο θα πρέπει να παρουσιαστούν και μέχρι πότε θα εργάζονται σε αυτό.

Η επιστράτευση αφορά γιατρούς κάτω των 60 ετών, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ στις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής. Η διάρκεια της επίταξης είναι για χρονικό διάστημα ενός μήνα και οι γιατροί θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

»Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Οι κυρώσεις

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το «φύλλο πορείας» επιδίδεται από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Σε περίπτωση που γιατροί αρνηθούν να παραλάβουν τα έγγραφα θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος που προβλέπουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.