Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη 2019

Η ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που συνέβαλαν στην εκλογική μάχη του ΚΚΕ Χαιρετίζει ιδιαίτερα όσους και όσες ψήφισαν για πρώτη φορά ΚΚΕ, και τους νέους που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο κόμμα.

Επισημαίνει ότι η συμπόρευση με το ΚΚΕ, όπως και εκείνη των ευρωεκλογών «έχει τη δική της δυναμική, που δεν εξαντλείται στις υποψηφιότητες, ούτε μετριέται μόνο στην κάλπη», αλλά «εκφράζει διεργασίες διεργασίες που μπορούν να πολλαπλασιαστούν στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στους αγώνες, που θα πρέπει να αναπτυχθούν, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίσει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ».

Το ΚΚΕ τονίζει ότι «η επόμενη μέρα πρέπει να βρει και νέες δυνάμεις στο δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της ταξικής πολιτικής και μαζικής πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της προώθησης της αντικαπιταλιστικής αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας και της προσέλκυσης στο κίνημα των γυναικών και της νεολαίας».

Υπογραμμίζει ότι «η ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ στις εργατικές γειτονιές, σε βιομηχανικές περιοχές αστικών κέντρων, δείχνει ότι μονόδρομος για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην ταξική πάλη και την ενίσχυσή του στο κοινοβούλιο, είναι η δουλειά μέσα στα εργοστάσια, τα πολυκαταστήματα, στους δρόμους με τα μικρομάγαζα, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους της υγείας, της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα σε χώρους όπου συγκεντρώνεται η νεολαία, όταν τα επιμέρους διάφορα κινήματα και δράσεις, συνενώνονται σε πανελλαδικό επίπεδο με ενιαία αιτήματα και κατεύθυνση αμφισβήτησης του συστήματος».

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για αποτύπωση ενός νέου συσχετισμού μεταξύ των αστικών κομμάτων «με κύριο χαρακτηριστικό την κυβερνητική εναλλαγή μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ».

Σημειώνει ότι αυτή η κυβερνητική εναλλαγή «είναι στο πλαίσιο των γενικότερων επιδιώξεων και απαιτήσεων της άρχουσας τάξης για μια πιο σχεδιασμένη παρέμβαση, με στόχο τη θωράκιση του συστήματος διακυβέρνησης με μεγαλύτερη σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, μπροστά σε πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους που απορρέουν από την αναιμική οικονομική καπιταλιστική ανάκαμψη και τους οξύτερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που μαίνονται στην περιοχή μας αλλά και ευρύτερα».

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, το ΚΚΕ αναφέρει ότι σε αυτά καταγράφηκε «ως ένα βαθμό η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε το αντιλαϊκό έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» προσθέτοντας «ωστόσο, είναι αρνητικό το γεγονός ότι ένας κόσμος, εξαιτίας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στράφηκε σε παλιότερες δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές».

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι η ΝΔ αξιοποίησε τη δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «προκειμένου να επανέλθει δριμύτερη στην κυβερνητική διαχείριση».

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο λεγόμενος μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί μόνο στην παραπέρα θωράκιση του ίδιου αντιλαϊκού πολιτικού συστήματος», προσθέτοντας «ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, προσπαθεί να ντύσει μια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, με το μανδύα της «προόδου» και της «προοδευτικής συμμαχίας», δυσφημώντας τελικά τις αξίες της πραγματικής προόδου».

Το ΚΚΕ αναφέρεται και στο μέρος εκείνο της λαϊκής δυσαρέσκειας που κατευθύνθηκε σε άλλες δυνάμεις «που στηρίχτηκαν και προετοιμάστηκαν, για να παίξουν τον ρόλο είτε του αναχώματος στον γνήσιο λαϊκό ριζοσπαστισμό είτε του συμπληρώματος στην αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση προς όφελος των καπιταλιστών».

Προσθέτει ότι «την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εγκλωβίζει σημαντικές εργατικές λαϊκές δυνάμεις στη λογική μιας φαινομενικά πιο ανώδυνης καπιταλιστικής διαχείρισης, διόρθωσης της ΕΕ, αναγκαίας συμμετοχής στο ΝΑΤΟ».

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «ο ταξικός συσχετισμός δυνάμεων παραμένει πολύ αρνητικός, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά συνολικά στην Ευρώπη, στην περιοχή μας, το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν έχει περάσει ακόμη σε φάση δυναμικής και πιο μαζικής αντεπίθεσης».

Αναφέρει ταυτόχρονα, ότι οι θέσεις του ΚΚΕ συγκέντρωσαν ενδιαφέρον και θετικό προβληματισμό εκ μέρους πολλών εργαζομένων, ανεξάρτητα αν αυτοί ψήφισαν το ΚΚΕ, σημειώνει ότι το γεγονός αυτό αποτελεί σοβαρή παρακαταθήκη αλλά και ευθύνη του ΚΚΕ να αποτελέσει πιο ισχυρό εφαλτήριο αγωνιστικής συσπείρωσης μέσα στις γραμμές του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

«Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη ότι η εργατική τάξη θα διαψεύσει τις ελπίδες της αστικής τάξης και των κομμάτων της που επιδιώκουν να παραμένει χειραγωγημένη και διστακτική για μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι τελικά θα γίνει αυτή ο βασικός παράγοντας για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο, με στόχο την εξουσία» τονίζει η ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι «το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη των 300.000 ψηφοφόρων του και το ποσοστό του 5,3% που του έδωσε ο ελληνικός λαός, με τους 15 εκλεγμένους βουλευτές του, για να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα. Θα αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, για την ενδυνάμωση του εργατικού και του λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που θα συνεχιστεί αλλά και στην κάλπικη αστική αντιπολίτευση των άλλων κομμάτων».

Η ανακοίνωση επίσης επισημαίνει το θετικό της αύξησης των ψήφων του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής.

Σημειώνει ότι «το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν, όχι μόνο η ΝΔ, αλλά και άλλες αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις που παρουσιάζονται ως «αριστερές» και ως «φιλοσοσιαλίζουσες», ενώ ήταν έντονη η παρέμβαση της μεγαλοεργοδοσίας και των συμμάχων της, η πίεση που άσκησε για την ενίσχυση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα εμπόδια, που μεταξύ άλλων, τέθηκαν σε χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονταν μακριά από τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος».

Αναφέρει ακόμα ότι «το ΚΚΕ απέδειξε ότι δίνει το χέρι σε όλους και όλες, όσους μπορούν να βαδίσουν στο δρόμο της ταξικής αλήθειας, του δίκιου, της υπεράσπισης των ιδεών και των αξιών του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, της αντιιμπεριαλιστικής – αντιπολεμικής πάλης» προσθέτοντας ότι «με το ΚΚΕ βρέθηκαν άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους μέχρι χτες».

Το ΚΚΕ τονίζει ότι «είναι θετικό ότι η ναζιστική εγκληματική Χ.Α. υποχωρεί ακόμη περισσότερο σε ψήφους και ποσοστά, μένοντας εκτός βουλής. Φυσικά, κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει το γεγονός ότι οι δυνάμεις που την προώθησαν τώρα την «αποσύρουν», κρατώντας το ναζιστικό μόρφωμα ως εφεδρεία, όπως επίσης και το γεγονός ότι ένα ποσοστό μετακινείται σε άλλα αστικά κόμματα και σε συγγενείς ιδεολογικά και πολιτικά χώρους, όπως η «Ελληνική Λύση»».

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι βασική προϋπόθεση για την απόκρουση και πλήρη απομόνωση τέτοιων δυνάμεων, γιατί είναι η μόνη δύναμη που αντιπαλεύει το σύστημα που τις γεννά και τις αξιοποιεί» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Σημειώνει ότι την επόμενη μέρα θα είναι παρών «πρώτα απ΄όλα ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, αλλά και η εκμετάλλευση, από όπου απορρέουν και τα ευρωενωσιακά μνημόνια διαρκείας, οι ευρωενωσιακές αντιλαϊκές δεσμεύσεις που οδηγούν σε μεγαλύτερη χρεοκοπία τον λαό. Αυτή τη στρατηγική έχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το ΜΕΡΑ25».

Προσθέτει ότι «η νέα κυβέρνηση είναι ήδη έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέα πιο δραστικά μέτρα στήριξης της κερδοφορίας του. Θα ακολουθήσει κατά συνέπεια, την ίδια πολιτική στους βασικούς άξονες: Τόσο στα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής όσο και σε αυτά της εξωτερικής, αλλά και στην ενεργή συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με τις επικίνδυνες δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ενώ θα ληφθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα με βάση τα προαπαιτούμενα στα οποία έχουν συμφωνήσει στην ΕΕ».

«Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις, μέσα κι έξω από τη Βουλή, θα αντιπαλέψει από τη σκοπιά των εργατικών λαϊκών αναγκών και τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και τις νέες αυταπάτες που θα σπείρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση των αγώνων της εργατικής τάξης, των λαϊκών τμημάτων των μεσαίων στρωμάτων, ενάντια στην ενιαία επίθεση κεφαλαίου, ΕΕ, ΝΑΤΟ. Θα οργανώσει την λαϊκή αντεπίθεση για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία. Η ανταπόκριση και συμμετοχή των λαϊκών στρωμάτων σε αυτό το προσκλητήριο του ΚΚΕ, αποτελεί την καλύτερη και ουσιαστικότερη ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμή τους και προς όφελός τους» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.