Ανακαλούνται από τα σχολεία τα βίντεο με τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού» μετά το σάλο

Tο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ανακοίνωσε την ανάκληση της έγκρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος  με τη θεωρία του » αγέννητου παιδιού»  του  Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Η ανάκληση  των «εκπαιδευτικών»  και αναχρονιστικών βίντεο για την Προγεννητική Αγωγή  έγινε μετά από  τα δημοσιεύματα και τις  μαζικές αντιδράσεις  από  χρήστες  στα social media  με το hastag  #video_γονιμότητας 

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο  Παιδείας είχε δώσει έγκριση να παρουσιαστεί στα γυμνάσια της χώρας το εν λόγω πρόγραμμα με τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού». Μια αναχρονιστική θεωρία που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη και ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της ως την πνευματική τροφή. Η εγκυμοσύνη συνδέεται με όλες οι ασθένειες ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά. Αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες προσεγγίσεις, που γυρίζουν τον μεσαίωνα στην εκπαίδευση που έχουν χρησιμοποιηθεί σε  διάφορες χώρες για να ανοίξει η «κερκόπορτα» της απαγόρευσης των αμβλώσεων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι το φεμινιστικό κίνημα στη χώρα μας κατάφερε και πέτυχε την ακύρωση του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε μια συγκυρία που η ελληνική κοινωνική πραγματικότητα μαστίζεται από γυναικοκτονίες, βιασμούς και  αναπτύσσεται το κίνημα #metoo το Υπουργείο Παιδείας ήρθε για να υποτιμήσει και αυτό με τη σειρά του τη θέση της γυναίκας, να την ενοχοποιήσει  και να τη συνδέσει αποκλειστικά με τον αναπαραγωγικό της ρόλο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.