Αλλάζει από τη Πέμπτη ο καιρός, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Με καλές καιρικές συνθήκες  ξεκίνησε   η Τετάρτη με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει μεταβολή την Πέμπτη και από τα βόρεια.

 Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχύ από αύριο Πέμπτη 19/9/2019 έως και την Παρασκευή 20/9/2019 με κύρια χαρακτηριστικά:  βροχές και τοπικές καταιγίδες που τοπικά ενδέχεται να είναι και ισχυρές και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Αιτία γι αυτή την εξέλιξη αποτελεί η κίνηση ενός μετώπου κακοκαιρίας από την κεντρική Ευρώπη προς την περιοχή μας.

Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων

Αναλυτικότερα για την Πέμπτη αρχικά καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και το εσωτερικό της Πελοποννήσου ενώ αργά το απόγευμα και το βράδυ της ίδιας ημέρας ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν την κεντρική Μακεδονία πιθανόν και το νομό Θεσσαλονίκης, την Χαλκιδική, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο.

Την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν το κεντρικό Ιόνιο, την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες γεγονός που θα οδηγήσει τον υδράργυρο σε πτώση με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. 

Από το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν λίγες συννεφιές, ενώ από την Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει άρδην με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες. 

Μάλιστα, κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα, στη Θεσσαλία, στην Δυτική Μακεδονία και την Χαλκιδική, με τον βαθμό επικινδυνότητας να είναι υψηλός, ενώ από Παρασκευή θα μετατοπιστούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.