Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα κατέθεσε σχέδιο, η απόφαση πλέον ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης (video)

Αναλυτική αναφορά στα τεκταινόμενα στο διαπραγματευτικό πεδίο έκανε ο πρωθυπουργός κατά τις δηλώσεις του στο υπ. Παιδείας πριν από λίγο (12.15 μ.). «Η Ελλάδα κατέθεσε σχέδιο, η απόφαση πλέον ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, σε αυτούς που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς για τις αποφάσεις τους», σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας, παράλληλα, ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει λάβει κείμενο συμφωνίας από την πλευρά των δανειστών.

«Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, είμαστε αποφασιστικοί, έχουμε σχέδιο και στρατηγική», τόνισε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας τις σχετικές δηλώσεις του. «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να είναι περήφανοι για το γεγονός ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά στέκεται όρθια διεκδικώντας τα δίκια της, με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ένα σχέδιο το οποίο θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων για τη διαίρεση της Ευρώπης».

Οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα από το υπ. Παιδείας, από το 5ο λεπτό οι δηλώσεις σχετικά με τη διαπραγμάτευση
Έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, όπως όριζε η απόφαση του Eurogroup, η απόφαση πλέον ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, σε αυτούς που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς για τις αποφάσεις τους. Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε μία ρεαλιστική επιλογή διεξόδου και σε μία επιλογή του «διαίρει και βασίλευε»», πρόσθεσε.

«Έχουμε κατά νου ότι εκπροσωπούμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει λύση μακριά από τα σκληρά μνημόνια της υποτέλειας και της άρσης της εθνικής κυριαρχίας. Επιδιώκουμε μία Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αλληλοκατανόησης. Είμαι αισιόδοξος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα επιλέξει το ρεαλισμό για βγούμε όλοι μαζί από την κρίση», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

http://left.gr/

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση για συντελεστές ΦΠΑ και πλεόνασμα

Τρεις συντελεστές ΦΠΑ και χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για εφέτος και το 2016 προβλέπει η πρόταση των 47 σελίδων που έστειλε χθες η ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές.

Συγκεκριμένα, και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η ελληνική πρόταση για τον ΦΠΑ προβλέπει τους εξής τρεις συντελεστές:

  • 6%
  • 11%
  • 23%

Όπως είπε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, η πρόταση προβλέπει μείωση του συντελεστή της εστίασης στο 11% από 13% που είναι σήμερα, καθώς και κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και αντικατάστασή του με επιστροφή φόρου.

Σε ότι αφορά τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, η ελληνική πρόταση προβλέπει:

  • 0,8% για το 2015
  • 1,5% για το 2016

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.