Αλέξης Τσίπρας από Χαλκίδα: Στις 25 του Μάη ανοίγει ένας διαφορετικός δρόμος για τους πολίτες

Στις 25 του Μάη ανοίγει ένας διαφορετικός δρόμος για τους πολίτες, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας σε ανοιχτή συγκέντρωση, στη Χαλκίδα και κάλεσε «να βάλουμε τέλος στο ανθρωποφάγο καθεστώς των μνημονίων».  

Πολίτες της Χαλκίδας, συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι σας ευχαριστούμε για την σημερινή σας παρουσία, παρά τη βροχή.
«Κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας. Και μπορούμε να βάλουμε με τη δύναμη της θέλησης και της ψήφου μας τέρμα σ’ αυτή την τραγωδία που καταρρακώνει ανθρώπους, αξιοπρέπειες, και την ίδια την Ελλάδα. Η δική μας πρόταση, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλή και πεντακάθαρη: Τελειώστε αυτό το ανθρωποφάγο καθεστώς την Κυριακή των εκλογών.»

Στις «25 ψηφίζουμε. Στις 26 φεύγουν», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τελειώστε με όσους χτίζουν, υποστυλώνουν, στηρίζουν, προπαγανδίζουν, το καθεστώς των μνημονίων. Είναι στο χέρι σας. Καταδικάστε τους με τον πιο απόλυτο τρόπο. Υπερασπιστείτε με την ψήφο σας το σήμερα και το αύριο των παιδιών σας, της οικογένειάς σας, της πατρίδας. Δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να γκρεμίσει τα τείχη που έχτισαν γύρω από τη ζωή σας» κάλεσε επίσης τους πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική και πάλι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε ότι στήνει προεκλογικές φιέστες με την έξοδο της χώρας στις αγορές και  ότι «μοιράζει λίγα κατοστάρικα στα θύματα της πολιτικής του», σχετικά με τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Έχουμε έναν κωμικό πρωθυπουργό  ο οποίος ασκεί μια τραγική πολιτική. Είναι κωμικός όταν παριστάνει τον εγγυητή της ενότητας μιας κοινωνίας που κάθε μέρα και κάθε ώρα διασπά και διαλύει.  Όταν ανταλλάσει χαμόγελα με τη Μέρκελ, ενώ ακούει και υπακούει όλες τις εντολές της. Και δεν τολμάει αν αποκαλύψει στον ελληνικό λαό ποιες είναι αυτές οι εντολές» υποστήριξε επίσης, ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους έναντι του πρωθυπουργού.

Ο  Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε όμως και στο θέμα των δημοψηφίσματος,  υπέρ του οποίου τάχθηκαν στελέχη του κόμματος του, χωρίς να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο σχετικά με την προσφυγή στην κάλπη, με το ερώτημα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ: «Και επειδή τις τελευταίες ώρες γίνεται πολλή συζήτηση για δημοψηφίσματα, θέλω να πω το εξής: Ναι, θα απευθυνθούμε στο λαό για κάθε μεγάλο ζήτημα που αφορά στη δική του ζωή» .

 http://left.gr/news/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.