Αλέξης Τσίπρας: Άμεση προκήρυξη εκλογών- Θα απέχουμε από τις ψηφοφορίες στη βουλή

Τη διάλυση της Βουλής και την άμεση διεξαγωγή εκλογών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο  στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσύρεται από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την εκτροπή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση για μας είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μία στιγμή παραπάνω. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές άμεσα».

«Ο λαός και όχι οι 156 βουλευτές να αποφασίσει: με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή», επεσήμανε χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη αμετανόητο καταχραστή της δημοκρατικής εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός.

Διεκδικούμε κυβέρνηση νικητών από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Μητοτάκης στοχεύει στις δεύτερες εκλογές, προδικάζει τη λαϊκή ετυμηγορία. Η χώρα έχει ανάγκη για ισχυρή κυβέρνηση, μεγάλης πλειοψηφίας και συνεργασίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει επαμφοτερίζουσες θέσεις. Είπαν για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή χωρίς παζάρια. Με ποιον; Να διευκρινίσουν, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάνοντας λόγο για «καθεστώς Μητσοτάκη» είπε ότι «ποτέ άλλοτε μία πλειοψηφία δεν ήταν τόσο εκτεταμένα συνδεμένη με τόσο σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς». Ονόματα όπως Πάτσης, Στάσης, Χειμάρας, Μαραβέγιας, Νικολάου, Πέτσας, είναι σήμερα δυστυχώς συνώνυμα με μεγάλα κυβερνητικά σκάνδαλα.

Αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών και τη συζήτηση στη βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, ο αρχηγός του κομματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε οτι «αντί ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις, προσπάθησε να μου πει ότι δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή Ράμμου. Μα εγώ απευθύνθηκα στην Ανεξάρτητη Αρχή με επιστολές και γραπτά έγγραφα. Υπήρξε συνεδρίαση του ΔΣ της Αρχής για να απαντηθεί το αίτημα. Μου ζητήθηκαν διευκρινήσεις για ποιους ζητώ στοιχεία. Επέλεξα λοιπόν τα έξι πρόσωπα…. Ηταν ευθύνη μου να ρωτώ για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ο κ. Ράμμος στην απαντητική του επιστολή μου έγραψε ότι και τα 6 πρόσωπα υπάρχουν ευρήματα. Ο κ. Μητσοτάκης ευτέλισε τη συζήτηση χωρίς να ντρέπεται».

Δολοφονία χαρακτήρα κάνουν στον κ. Ράμμο. Αυτό κάνουν. Για ποιο λόγο κρεμάστηκε ο κ. Ράμμος στα μανταλάκια; Γιατί δεν υπέκυψε στον εκβιασμό; Γιατί τόλμησε να κάνει αυτά που προβλέπει το Σύνταγμα. Κανένα μέλος Ανεξάρτητης Αρχής δεν μπορεί να πολιτευτεί την ίδια περίοδο που είναι μέλος. Γιατί αυτός ο εκφασισμός τελικά;

Μίλησε για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού και υπενθύμισε «τι διαρροές έκαναν για τον κ. Ανδρουλάκη; Που βρίσκονται τούτην την ώρα αυτά τα δεδομενα των συνδιαλέξεων; Που είναι αυτός ο πλούτος των συνομιλιών; Είναι μείζον ζήτημα».

«Το δίκτυο των υποκλοπών δεν ήταν μία αστοχία…ασέλγησαν στο κράτος δικαίου. Αυτό είναι το καθεστώς Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είναι καταχραστής της δημοκρατικής εξουσίας» τόνισε χαρακτηριστικά. «Απευθυνόμαστε και εντός και εκτός της χώρας. Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε απλά μια παραβίαση των αρχών της χώρας μας, αλλά και σε ό,τι αφορά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η Δημοκρατία βασανίζεται βάναυσα στη χώρα που τη γέννησε. Μίλησα με την κ. Γιούροβα, συναντήθηκα με την επιτροπή PEGA και το επόμενο διάστημα θα διεκδικήσουμε να διεθνοποιηθεί το ζήτημα με παρεμβάσεις

Από σήμερα ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση προς «όλα τα δημοκρατικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να δημιουργήσουν ένα συμπαγές τείχος προστασίας της δημοκρατίας».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.