Ακροδεξιοί αναλαμβάνουν δράση με την ανοχή της Αστυνομίας στη Μόρια (video)

Η έκρυθμη κατάσταση στη Λέσβο διατηρήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με  ακροδεξιούς να αναλαμβάνουν δράση με την ΑΝΟΧΉ ΤΗς Αστυνομίας ενάντια στους πρόσφυγες που διαδήλωσαν για τον πολύχρονο εγκλωβισμό τους στο κολαστήριο τη; Μόρια αλλά και ενάντια στους αλληλέγγυους και μέλη Μ.ΚΟ.

Την ευκαιρία που έψαχναν από καιρό βρήκαν  ακραία στοιχεία από τη Μυτιλήνη.  Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα ΣΤΟ ΝΗΣΙ , χτες πήραν ελληνικές σημαίες και έκαναν επίδειξη δύναμης από την πόλη ως το χωριό της Μόριας. Σήμερα ως άλλο τάγμα εφόδου και με την στήριξη κάποιων ντόπιων, συνέχισαν το έργο τους.

Παρακάμπτοντας την παρουσία της Αστυνομίας, αν όχι με την ανοχή της  έδωσαν ραντεβού στην άνω είσοδο του χωριού, όπου έχει τοποθετηθεί διμοιρία ΜΑΤ, κατόπιν αιτήματος των κατοίκων, αλλά και του Περιφερειάρχη προς τον υπουργό προστασίας του Πολίτη. Το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν φαίνονταν από χτες: «Αναλαμβάνουμε εμείς»!-

Όπως κατήγγειλαν στο «Ν» επώνυμα, κάτοικοι της Μόριας «μπούκαραν» στο χωριό την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση κατοίκων στην αίθουσα της κοινότητας και φέρονται να έσπασαν ένα αυτοκίνητο ΜΚΟ, και να πέταξαν ντομάτες κατά ντόπιων που δεν συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Το βράδυ της Δευτέρας άλλοι της ίδιας ομάδας ακραίων στοιχείων φέρονται να μετέβησαν σε στάση στο κέντρο της Μυτιλήνης και να τραμπούκισαν πρόσφυγες.

Σήμερα το απόγευμα ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό στα στενά του χωριού, έχοντας κινούμενους στόχους, όπως είχαν προαναγγείλει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντα, πρόσφυγες και μετανάστες, επιδεικνύοντας δύναμη.

«Άλλοθι» στις εν λόγω ενέργειες ήταν το ότι η διαδήλωση Αφγανών το απόγευμα της Δευτέρας, πέρασε μέσα από το χωριό και όχι από τους κεντρικούς δρόμους. «Πάλι με την ανοχή της Αστυνομίας, αν όχι καθ υπόδειξή της» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Τα ΜΑΤ πνίγουν με χημικά γυναίκες με μωρά στην αγκαλιά που βγήκαν  απελπισμένοι στο δρόμο … γιατί στη Μόρια χάθηκε η ελευθερία, η ανθρωπιά, η αξιοπρέπεια

Βραδινή αντιφασιστική πορεία στη Λέσβο, εν μέσω ακροδεξιών προκλήσεων

Απάντηση στις ακροδεξιές προκλήσεις έδωσαν το βράδυ της Τρίτης αλληλέγγυοι, πρόσφυγες και μέλη ΜΚΟ, πραγματοποιώντας αντιφασιστική πορεία σε ένδειξη αλληλεγγύης για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Λέσβου.

Ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε το βράδυ στη Μυτιλήνη και έκανε πορεία από την παλιά αγορά έως την πλατεία Σαπφούς, καθώς, νωρίτερα έγιναν γνωστές οι προκλήσεις από πλευράς αστυνομίας, αλλά και ακροδεξιών ομάδων που ανέλαβαν δράση ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαδήλωναν για το κολαστήριο της Μόριας.

Στη Μόρια κάτοικοι αποφάσισαν να περιφρουρήσουν τις εισόδους του χωριού τη νύχτα και να μην επιτρέψουν την είσοδο σε πρόσφυγες, μετανάστες και μέλη ΜΚΟ.

Σήμερα έγινε, επίσης, γνωστό ότι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υπέβαλε εκ νέου αίτημα για να κηρυχθούν Λέσβος, Χίος και Σάμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, η οποία απέρριψε, μέσω του Στέλιου Πέτσα, το χθεσινό του αίτημα.

Στη σκιά της τροπολογίας για τις ΜΚΟ

Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε και εντός Κοινοβουλίου, καθώς, χθες, ψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία για την έλεγχο των ΜΚΟ και τη θεσμοθέτηση ειδικής επιχορήγησης σε δήμους και δομές φιλοξενίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΙΝ.ΑΛΛ., ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Σύμφωνα με την τροπολογία στο νέο Μητρώο Μελών ΜΚΟ καταγράφονται και πιστοποιούνται όχι πια οι οργανώσεις, αλλά οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες τους.

 Διαβάστε ακόμη:

Δεύτερη ημέρα έντασης στη Λέσβο- Άσυλο με …ξύλο και χημικά στους εγκλωβισμένους της «Μόρια»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.