Ακραία καταστολή σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημ. Κουφοντίνα- Πώς επιχειρεί να την δικαιολογήσει η ΕΛΑΣ

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης μοιάζει να έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση που χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής διαλύει τις συγκεντρώσεις πριν αυτές αρχίσουν.

Για δεύτερη μέρα η ελληνική αστυνομία διέλυσε βίαια τη συγκέντρωση υπέρ των δικαιωμάτων του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας κάνοντας χρήση χημικών, βγάζοντας στους δρόμους την «αύρα», εξαπολύοντας κυνηγητό με «τυφλές» προσαγωγές και περνώντας χειροπέδες ακόμα και στον Έκτορα Κουφοντίνα.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις είχαν δείξει από νωρίς τις προθέσεις τους, έχοντας καταστήσει το Σύνταγμα αποκλεισμένη ζώνη. Το κέντρο αστυνομοκρατείτο ώρες πριν, ενώ όσοι πλησίαζαν προς την πλατεία υποβάλλονταν σε έλεγχο. Ανάλογη τακτική χρησιμοποιήθηκε και την Παρασκευή με τους συγκεντρωμένους να απωθούνται αναίτια από την πλατεία πριν καν ξεκινήσει η κινητοποίηση.

Αυτόπτες μάρτυρες και άνθρωποι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση καταγγέλλουν ότι η επίθεση της αστυνομίας ήταν αναίτια και ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα από όσα συνέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Μόλις πλησίασαν οι πρώτες δεκάδες διαδηλωτών με το πανό υποστήριξης στον απεργό πείνας, δέχτηκαν επίθεση με χημικά, με τους αστυνομικούς να διαλύουν την κινητοποίηση, κυνηγώντας και χτυπώντας αδιακρίτως κόσμο στα στενά του κέντρου, ενώ προχώρησαν και σε αθρόες προσαγωγές.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 29 προσαγωγές σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας ενώ

Ομάδα διαδηλωτών δέχτηκε επίθεση από μηχανοκίνητες αστυνομικές δυνάμεις στην Ακαδημίας, στο ύψος του Θεατρικού Μουσείου. Απωθώντας τον κόσμο προς την Ιπποκράτους, οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με χημικά και την «αύρα», ενώ και σε αυτήν την περίπτωση έγιναν πολλές προσαγωγές.

Mε ανακοίνωση της ΓΑΔΑ γίνεται απόπειρα να δικαιολογηθεί ο υπέρμετρος ζήλος που έδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Δημοσιεύτηκε από AltPressFthiotida στις Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 6 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της «συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα» και άλλων συλλόγων, συγκεντρώθηκαν (200) περίπου άτομα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Στη συνέχεια, ομάδες των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα αρχικά της οδού Σταδίου, κατόπιν των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Και στις νέες αυτές προσπάθειες, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων.

Οι ομάδες των συγκεντρωμένων αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις την 13.15 ώρα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (29) άτομα.

Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε τμήμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου επί 15λεπτο

ΠΗΓΗ: https://www.efsyn.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.