Αιφνιδιαστικά η ψήφιση του ασφαλιστικού στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο

Αν και η κυβέρνηση έδειξε στην περίπτωση του ασφαλιστικού πολυνομοσχεδίου να μην θέλει να ακολουθήσει τον  συνήθη δρόμο του κατεπείγοντος στην ψήφιση του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ψήφιση του ασφαλιστικού να ολοκληρωθεί αιφνιδιαστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στη διάσκεψη των προέδρων, η οποία συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, προτείνει την συζήτηση και ψήφιση του  ασφαλιστικού νομοσχεδίου  στην Ολομέλεια σε δύο συνεδριάσεις Σάββατο και Κυριακή που θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και η ψήφιση του θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ. Το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ενώ σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό θα εισαγόταν στην Ολομέλεια προς ψήφιση την Δευτέρα  και να ψηφιστεί την Τετάρτη.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση  ευελπιστεί να «προλάβει» τις όποιες εξελίξεις του Eurogroup, καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα προσέλθει στην κρίσιμη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας με ψηφισμένα μέτρα, ενώ παράλληλα η ψήφιση του ασφαλιστικού μέσα στο σαββατοκύριακο θα προλάβει  τις δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, που προγραμματίζονταν από συνδικαλιστικούς φορείς και συνδικάτα για την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως τα συνδικάτα έχουν ήδη προγραμματίσει απεργιακή κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 8 Μαΐου και  συντονίζονται για  δυναμική απάντηση στον κυβερνητικό αιφνιδιασμό.

Η τελική απόφαση για την «είσοδο» και την ψήφιση του ασφαλιστικού  πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα ληφθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία και θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Πέμπτης.

Διαβάστε ακόμη

Προ των πυλών νέο Ασφαλιστικό και μέτρα 3 δισ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.