Αθώος ο Τάσος Θεοφίλου για όλες τις κατηγορίες

Αθώος για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Τάσος Θεοφίλου, που βρισκόταν στο εδώλιο του κατηγορούμενου ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, και με την επιβαρυντική νομική διάταξη περί τρομοκρατίας (187Α).

«Ιστορική νίκη του νομικού πολιτισμού» για τους συνηγόρους του.

ΦΩΤΟ:  Chris Avramidis @chris_avramidis

Η πρώτη φωτογραφία μετά την αθώωση. Ο Θεοφίλου σε λίγο θα είναι κοντά μας ελεύθερος!!

Η αθωότητα του Τ. Θεοφίλου κρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς σύμφωνα με την ψηφοφορία μεταξύ των δικαστών, τρεις τάχθηκαν υπέρ της αθωότητας του και δύο κατά. Μάλιστα, η μία εφέτης τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες, ενώ η δεύτερη τον έκρινε ένοχο μόνο για τη ληστεία στην Πάρο.

Υπενθυμίζεται πως πρωτοδίκως, ο Τ. Θεοφίλου είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για ληστεία στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012.

Την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου ακολούθησε πανδαιμόνιο χαράς από το πλήθος αλληλέγγυων που είχαν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του. «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά» ήταν το σύνθημα που δόνησε την αίθουσα του Εφετείου.

Ο Τάσος Θεοφίλου ήταν χαμογελαστός και έδειχνε ήρεμος καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης. Στο άκουσμα τής αθώωσής του, το χαμόγελο του πια ήταν έκδηλο. 

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε για το σύνολο των κατηγοριών και συγκεκριμένα για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή-προμήθεια-κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων κ.ά.

Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη πως θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις πράξεις της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και τη πλαστογραφίας ενώ το δεύτερο μέλος που μειοψήφησε υποστήριξε ότι πρέπει να καταδικαστεί για όλα τα αδικήματα που του αποδόθηκαν.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.