ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Με ένα μεγάλο χειροκρότημα και αντάρτικα τραγούδια τίμησαν από τα μπαλκόνια τον Μανώλη Γλέζο

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για τον αποχαιρετισμό του σπουδαίου αγωνστή της αριστεράς, Μανώλη Γλέζου, που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας, βγαίνοντας στις 9 το βράδυ στα μπαλκόνια.

Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού η παρουσία του κόσμου στην κηδεία του Γλέζου καθίσταται αδύνατη, για τον λόγο αυτό «με εφευρετικότητα και αγάπη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το κάλεσμα, και με σκοπό να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ο κόσμος βγήκε στα μπλακόνια το βράδυ της Δευτέρας, με παρατεταμένο χειροκρότημα, τη λέξη «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» και με  αντάρτικα τραγούδια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ
Ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, o αγωνιστής Μανώλης Γλέζος έφυγε σήμερα Δευτέρα 30 Μάρτη από την ζωή.Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, στο οποίο είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς και τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, για τις άοκνες προσπάθειές τους, τις τελευταίες μέρες της ζωής του

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου  (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948).

#αθάνατοςΤα Εξάρχεια αποχαιρετούν τον Μανώλη Γλέζο

Posted by Kostís Lierós on Monday, 30 March 2020

Για την υψωμένη γροθιά της γειτόνισσας. Κυψέλη αντίφα.Παππούς Μανώλης ΑΘΑΝΑΤΟΣ 30/3/2020

Posted by Λίλη Λω on Monday, 30 March 2020

#ΑθάνατοςΤη νύχτα της 30ης προς την 31η Μαΐου 1941 ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας έκαναν μια από τις πιο συγκλονιστικές πράξεις της ελληνικής ιστορίας. Τα δύο δεκαεννιάχρονα παιδιά κατέβασαν τη σβάστικα που κυμάτιζε προκλητικά στην Ακρόπολη πάνω από την κατεχόμενη Αθήνα. Στη συνέχεια, την κατέστρεψαν . Επρόκειτο για μια αρχετυπική πράξη της ευρωπαϊκής Αντίστασης στον ναζισμό. Δύο νέα παιδιά, χωρίς κανέναν παράνομο μηχανισμό να τα υποστηρίζει Το επόμενο ξημέρωμα όταν η κατεχόμενη Αθήνα είδε την Ακρόπολη χωρίς τη σβάστικα, πήρε το μήνυμα ότι "φλόγα δεν έχει σβήσει"

Posted by Bikof Mania on Monday, 30 March 2020

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.