ΑΔΕΔΥ: Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στη Βουλή, Τρίτη 27/9 και ώρα 6μμ.- ΟΧΙ στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ

Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο Λαό

Την αντίθεσή της στο «ξεπούλημα» των ΔΕΚΟ εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με την οποία ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφέρει έξι μεγάλες ΔΕΚΟ -ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΛΒΟ και Κτιριακές Υποδομές- στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) που θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του Υπερταμείου. Σκοπός της μεταφοράς των 6 ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο και της ψήφισης με συνοπτικές διαδικασίες του σχετικού νομοσχεδίου, είναι το fast track, ξεπούλημα όλων αυτών των ΔΕΚΟ οι οποίες θα κατευθυνθούν, όπως είναι προφανές, σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταβίβαση αξιών και το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στα χρονικά της χώρας μας, το οποίο, μάλιστα, κατευθύνει τους πιο στρατηγικούς και ζωτικούς τομείς – κλειδιά του τόπου στους ιδιώτες» τονίζει στην ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Προσθέτει ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση, καλώντας σε Παλλαϊκό Συλλαλητήριο υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών και της δημόσιας περιουσίας αύριο, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6 το απόγευμα στη Βουλή.

ΔΕΗ

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ, διαμαρτυρόμενη για την μεταφορά πακέτου μετοχών της ΔΕΗ στο υπερταμείο. Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι συνέπειες για τους εργαζόμενους και την κοινωνία θα είναι δραματικές, καθώς και ότι «αναμένονται μεγάλες μειώσεις μισθών και απολύσεις εργαζομένων».

ΕΥΔΑΠ

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη οι εργαζόμενοι στον ΕΥΔΑΠ, αντιδρώντας στο ξεπούλημα της εταιρείας τους αλλά και άλλων 5 ακόμα ΔΕΚΟ. Τη Δευτέρα, πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας και συμβολική κατάληψη στο κεντρικό κτήριο της εταιρείας στη Λαοδικείας, ενώ έκαναν και πορεία προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

ΕΥΑΘ

Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11.30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), αντιδρώντας στο ξεπούλημα του νερού, μέσω της ένταξης της εταιρείας στα περιουσιακά στοιχεία του Υπερταμείου. Η γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ συνεδριάζει, προκειμένου να αποφασίσει για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους από αύριο.

Φόρμα υποβολής απόσυρσης του Νερού από το Υπερταμείο

Συμμετέχουμε-συμπληρώνουμε την παρακάτω φόρμα για να εξαιρεθεί το Νερό από το Υπερταμείο και την ιδιωτικοποίηση. Με το email σας μόνο, το αυτοματοποιημένο κείμενο αποστέλλεται σε ΟΛΟΥΣ τους Βουλευτές, μέχρι αύριο που ψηφίζεται. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε η πλειοψηφία και πρέπει να το δείξουμε!

http://sostetonero.gr/?page_id=761

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.