Αγ. Κοτταρίδη, διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας: «Δεν είναι μακεδονικό το μνημείο στην Αμφίπολη, ούτε του Ηφαιστίωνα»

«Η κα Κ. Περιστέρη και ο κ. Μ. Λεφαντζής προσάρμοσαν τα στοιχεία τους σε όσα πίστευαν, οι ερμηνείες τους πάνω στα ευρήματα είναι λάθος» λέει μιλώντας στο Κόκκινο 93.4 η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη.

Με σφοδρότητα επικρίνει και την αρχαιολόγο και τον αρχιτέκτονα υποστηρίζοντας ότι το μνημείο δεν μακεδονικό, δεν είναι του 4ου αιώνα, αλλά του 2ου, ότι είναι λάθος οι ερμηνείες των γλυπτών, και των απεικονίσεων στις ζωφόρους ενώ για τις επιγραφές – συμβόλαια του Αντίγονου του Μονόφθαλμου με το μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα εκφράζει επιφυλάξεις ακόμη και για όσα πραγματικά αναγράφονται ζητώντας εξέταση από ειδικούς επιγραφολόγους.

«Να ξεχωρίσουν τα δεδομένα από τις υποθέσεις τους» τονίζει σε μια τοποθέτηση που θα προκαλέσει νέο κύκλο έντονων αντιπαραθέσεων. «όσα μας έχουν ανακοινώσει από την αρχή είναι λάθος» υποστηρίζει «ο τύμβος δεν είναι τεχνικό κατασκεύασμα αλλά φυσικός λόφος, το μνημείο ήταν συλημένο ενώ έλεγαν ότι δεν είναι, και το λιοντάρι όπως υποστηρίζει άλλος αρχιτέκτονας, δεν ήταν τοποθετημένο στην κορυφή του λόφου».

http://www.stokokkino.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.