Αγρότες/Κλιμάκωση του αγώνα με κλείσιμο των εθνικών δρόμων και συλλαλητήριο στην Αθήνα

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με το κλείσιμο των εθνικών οδών σε πολλά σημεία από αύριο και συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα αποφάσισαν  οι αγρότες, κατά την  μαζική πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας.

Στην πρώτη φάση αυτής της κλιμάκωσης, οι αγρότες θα προχωρούν   συντονισμένα σε δίωρο αποκλεισμό  σημείων των εθνικών οδών, αποκλεισμούς στα τελωνεία με τρακτέρ και τους επαρχιακούς δρόμους. Ακόμη   πολύμορφες δράσεις μέσα στις πόλεις και συλλαλητήρια, ενώ, την επόμενη εβδομάδα προσανατολίζονται σε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ.

Στην σύσκεψη εκφράστηκε ιδιαίτερα η συμπαράσταση προς τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας που δίνουν την μάχη για να σταθούν όρθιοι.

Μετά τη σύσκεψη οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά τον κόμβο της Νίκαιας.

Καλούν επίσης την κυβέρνηση να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματά τους και σε αυτή την βάση επιδιώκουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να δοθούν απαντήσεις επί των συγκεκριμένων αιτημάτων.

Από την πλευρά της, η  κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό παράθυρο διαλόγου, υπό τον όρο ότι οι αγρότες δεν θα κλείσουν τους δρόμους, επιμένοντας πάντως ότι οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους είναι πεπερασμένες.

Τα κοινά αιτήματα που θα απευθύνουν στην κυβέρνηση είναι τα εξής: 

  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο
  • 7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα
  • Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές
  • Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ αλλά να γίνει νέα διαπραγμάτευση
  • Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα
  • Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.