Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανανδρανιστάκης έφυγε από  τη ζωή στις 6.30 το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία μόλις 48 ετών μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την περασμένη Τρίτη. Διετέλεσε επί χρόνια αρθογράφος και διευθυντής στην εφημερίδα ΑΥΓΗ και ήταν από τους πρωτεργάτες, παραγωγός και Διευθυντής του ρ/σ » Στο Κόκκινο».
Καλό του ταξίδι….
Πως τον αποχαιρέτησαν οι συνάδελφοί του:

Ο αποχαιρετισμός των συναδέλφων του «Στο Κόκκινο»

Ο Γιώργος «κερνά» άθελά του την πίκρα της αβάστακτης απώλειας σε αφάνταστα μεγάλο αριθμό ανθρώπων: Συγγενείς, φίλους, συντρόφους, συνεργάτες, συναδέλφους.

Ειδικά για τους συνάδελφους στο «Κόκκινο», η αποδοχή της σκληρής πραγματικότητας μοιάζει αδιανόητη. Όσοι έφθαναν κατά τις πρωινές ώρες στον 3ο όροφο των γραφείων του σταθμού και έβλεπαν τον Γιώργο να προετοιμάζει την εκπομπή του, ήξεραν ότι μια τους «καλημέρα» θα δεν επέσυρε- σχεδόν ποτέ- την απλή μονολεκτική ανταπόδοση. Ο Γιώργος ήταν εκεί για να επικοινωνεί, να σχολιάζει, να «ανοίγει» συζητήσεις, να καλαμπουρίζει, να σαρκάζει αλλά και να δέχεται «πειράγματα», να απολαμβάνει τις απόψεις, αλλά και τις διαφωνίες των συνομιλητών του. Η ζωντάνια και η ευρηματικότητά  του ήταν «σήματα κατατεθέντα»  για το σταθμό, τις ώρες που ο Γιώργος βρισκόταν, εδώ.

Όλοι στο «Κόκκινο» εκφράζουμε βαθύτατα συλλυπητήρια  στη σύζυγό του Μάρσα  και σε όλους τους συγγενείς του Γιώργου. Δύσκολο να αποδεχθείς αυτό που έχει συμβεί. Δύσκολο ακόμη και να κοιτάς ακόμη το άδειο γραφείο του 3ου ορόφου στο «Κόκκινο». Δύσκολο να καταφέρεις να γεμίσεις το ψυχικό κενό που νιώθεις με τις τόσες ζωντανές μνήμες, που – ανάθεμά τες- είναι τόσο ζωντανές, ώστε αναρωτιέσαι αν δικαιούσαι να τις λες «μνήμες»…

Καλό ταξίδι, Γιώργο.

Ο αποχαιρετισμός της Αυγής

Ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης, ο φίλος, ο καλός μας συνάδελφος, έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, στις 6.30 το πρωί, στα 48 του μόλις χρόνια.  Η ρήξη ανευρύσματος του στέρησε τελικά τη ζωή.

Ήταν ένας άνθρωπος με εξαιρετικό χιούμορ, γενναιοδωρία και έμφυτη ευγένεια.

Ο Γιώργος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του διαδρομή το 1993 από την Αυγή. Για χρόνια ήταν συντάκτης στο οικονομικό ρεπορτάζ. Το 2008 ανέλαβε τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», όπου τον  ακούγαμε καθημερινά μέσα από την εκπομπή του.

Ήταν αρθρογράφος από το 2012 στην αυγή, με την πολύ δημοφιλή στήλη του  «Εκλογομαγειρέματα» αρχικά και στη συνέχεια «Στον Αφρό».

Υπήρξε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων της Αυγής αλλά και μέλος του Δ. Σ της εφημερίδας .

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του Μάρσια, στο μικρό γιο του Στέλιο και στη μητέρα κυρία Παγιώτα.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Η απώλεια του Γιώργου γεμίζει την καρδιά μας  πόνο. Έφυγε μόλις στα 48 του χρόνια, με τη ζωή του να έχει ένα αιφνίδιο και τραγικό τέλος, τόσο άδικο για αυτά που ζήσαμε μαζί του και για αυτά που είχαμε να ζήσουμε ακόμα.

Ενεργό και δραστήριο μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος ήταν ένας ανιδιοτελής και ακούραστος σύντροφος, ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος, ένας υπέροχος άνθρωπος. Το σαρκαστικό του χιούμορ και η ευγένειά του τον ξεχώριζαν. Το ίδιο και η αρθρογραφία του στην «Αυγή» και παλιότερα στην «Εποχή», όπως και στην «Ενέδρα» της Νεολαίας Συνασπισμού,  που προκαλούσαν πάντα συζητήσεις και κριτική, όπως έκαναν και οι εκπομπές του στο Κόκκινο, στο οποίο είχε διατελέσει διευθυντής.

Θα παραμείνει στις σκέψεις και την καρδιά μας. Θα αγωνιστούμε να πετύχουμε αυτά για τα οποία αγωνίστηκε και ο ίδιος.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη σύντροφό του Μάρσια, τον γιο του Στέλιο και τη μητέρα του Παναγιώτα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.