Έρχεται νέο κύμα καύσωνα

Νέο κύμα καύσωνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την επόμενη εβδομάδα. Σταδιακά οι άνεμοι κοπάζουν και ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει».

Η… προθέρμανση θα γίνει αύριο, Κυριακή καθώς ο υδράργυρος θα ανέβει και το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα ενώ στις δυτικές ηπειρωτικές περιοχές από 38 – 39 βαθμούς Κελσίου. 

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. Η πρόγνωση των μετεωρολόγων δείχνει 37 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και 39ο C στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα την Τρίτη, στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38οC και τοπικά σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας 40ο C.

Τετάρτη και Πέμπτη, τα μετεωρολογικά στοιχεία δείχνουν στην πρωτεύουσα θερμοκρασίες 39 – 40 βαθμών Κελσίου και 42ο C τοπικά στα ηπειρωτικά, όπως η Σπάρτη, το Αγρίνιο, το Άργος και ο Πύργος.

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας με τα μελτέμια να ενισχύονται.

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.