Έρχεται ισχυρός και παρατεταμένος καύσωνας από την Τρίτη

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021  αλλά από την Τρίτη έρχεται ισχυρός και παρατεταμένος καύσωνας με  κορύφωση το τριήμερο Σάββατο -Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά σε ολόκληρη τη χώρα  σήμερα Δευτέρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικά όμβροι μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, ενώ οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ισχυρό και παρατεταμένο κύμα καύσωνα αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας, αρχής γενομένης από την Τρίτη 27/07 και με κορύφωση το τριήμερο Σάββατο 31/07 – Δευτέρα 02/08.

Το προαναφερθέν διάστημα πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κυριαρχήσουν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, στην Ιταλία, στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στην Τουρκία, ενώ η χώρα μας θα επηρεάζεται στο σύνολό της καθ όλη τη διάρκεια του θερμού κύματος.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία πολλές περιοχές της χώρας τόσο ηπειρωτικές όσο και νησιωτικές, θα έχουν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά οι μέγιστες θα κινηθούν στα επίπεδα των 43-44 βαθμών Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.