Ένταση στη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη -Χτυπήθηκε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Χαραλαμπίδου. Γνωστή η διμοιρία ΜΑΤ που τη χτύπησε

Οργή επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της κυβέρνησης και των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη λένε ότι βρέθηκαν μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο, προκειμένου να προκληθούν επεισόδια, με την αστυνομία να πυροδοτεί τις αντιδράσεις των διαδηλωτών, που με ψυχραιμία δεν έπεσαν στην παγίδα που στήθηκε.

Από νωρίς το πρωί το κλίμα ήταν εμπρηστικό, με χιλιάδες αστυνομικούς να αποκλείουν την πρόσβαση στην παρέλαση των μαθητών, γονείς να διαμαρτύρονται και κόκκινες ζώνες να στήνονται σε όλη την πόλη. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε απόσταση 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων η περιοχή ήταν «αποστειρωμένη» με κάγκελα και ΜΑΤ να απαγορεύουν τη διέλευση. Όλα αυτά για μια εξέδρα που ο πιο «επίσημος» ήταν ο κ.Τζιτζικώστας, καθώς κανείς άλλος δεν τίμησε την παρέλαση με την παρουσία του.

Οι διαδηλωτές τελικά δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ αρκετά μακριά από την παρέλαση και ενώ προσπαθούσαν να διαδηλώσουν ειρηνικά. Στις προκλήσεις των αστυνομικών απάντησαν με ψυχραιμία και η στάση αυτή έσωσε την κατάσταση που θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ διαφορετικά.

Χτύπησαν βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ

Η ψυχραιμία των αστυνομικών δυνάμεων είχε από την άλλη χαθεί από νωρίς, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε κινήσεις χωρίς καμία λογική, εκτός και αν υπήρχε σχέδιο πρόκλησης επεισοδίων, το οποίο υπηρέτησε και η ΕΛΑΣ. Σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας από συνδικαλιστές, δασκάλους και οργανώσεις της Αριστεράς, οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με μίσος. Αντισυνταγματική απέκλεισαν κάθε περιθώριο κίνησης των διαδηλωτών και επιτέθηκαν χτυπώντας βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η κ.Χαραλαμπίδου είχε δηλώσει την ιδιότητα της, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο. Πλέον στο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις και δεν πρόκειται το θέμα να περάσει στα ψιλά.  Όπως δηλώνει στο alterthess.gr η Δέσποινα Χαραλαμπίδου το θέμα είναι «πως διαδηλωτές αντιμετωπίζονται πλέον σαν εγκληματική συμμορία», ενώ ήταν χαρακτηριστικό των εντολών που είχαν οι άνδρες των ΜΑΤ ο τρόπος που κυνήγησαν τους διαδηλωτές στους δρόμους της πόλης.

Σε συναγερμό για αύριο

Τόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και συνδικαλιστές εκτιμούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρες σχέδιο αποσταθεροποίησης από την κυβέρνηση που θα εκφραστεί και τις επόμενες ημέρες. Ο ρόλος της αστυνομίας θα είναι πρωταγωνιστικός, καθώς όπως φαίνεται οι εντολές που έχουν δοθεί είναι να καταστέλλεται κάθε αντίδραση, ακόμη και ειρηνική. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για την παρουσία διαδηλωτών αύριο στην στρατιωτική παρέλαση, με αρκετούς να κάνουν λόγο για ένα στοίχημα που κερδίζεται στο δρόμο, καθώς δεν μπορεί η ΕΛΑΣ να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο. Ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και σε θεσμικό επίπεδο με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για μειζον ζήτημα, διασφάλισης των ελάχιστων δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Δέσποινα Χαραμπίδου

Γνωστή η διμοιρία που χτύπησε τη Δέσποινα Χαραμπίδου

Γνωστή είναι η διμοιρία που χτύπησε τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και κυνήγησε τους διαδηλωτές στην πλατεία Ναυαρίνου. Στο παρελθόν σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκαλέσει ξανά διαδηλωτές και έχουν επιδείξει υπερβάλλοντα ζήλο.  Μάλιστα στο βίντεο διακρίνεται ο επικεφαλής της ομάδας συλλήψεων των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, που δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τη συμπεριφορά του.

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση των αξιωματικών που ήταν παρόντες στο σημείο και απομάκρυναν τον άνδρα των ΜΑΤ που χτύπησε τη βουλευτίνα, ενώ στις εκκλήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να κατονομαστεί ο τραμπούκος αστυνομικός, οι συνάδελφοί του το έκρυβαν. Για το θέμα αναμένεται να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο, καθώς πρόκειται για συμπεριφορά που θυμίζει άλλες εποχές και προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών. Μάλιστα όπως λένε πηγές προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ, «σκεφτείτε να μην ήταν η βουλευτίνα, αλλά ένας απλός πολίτης στο σημείο».



 Πληροφορίες από Alterthess.gr & ThessToday.gr

 

 

 

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.