Ένταση στην Καισαριανή πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα – Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές (Βίντεο)

Ένταση και απώθηση διαδηλωτών από αστυνομικές δυνάμεις στην Καισαριανή, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, για την παράδοση του Σκοπευτηρίου από την κυβέρνηση στον δήμο και τους κατοίκους της περιοχής.

Τη αντικυβερνητική διαδήλωση  διοργάνωσαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ και η τοπική συλλογικότητα «Ανυπότακτη Καισαριανή», ενάντια στην «κυβερνητική φιέστα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής που αποτελεί μια προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και του Α. Τσίπρα που επιδιώκει μέσω του ηρωικού ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ να νομιμοποιήσει την δική του ντροπιαστική Βάρκιζα» όπως ανέφερε το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ .

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καισαριανής με πανό και συνθήματα  και κινήθηκαν προς το σκοπευτήριο. Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν το «Αλέξη θυμήσου το χώμα που πουλάς λευτέρωσε ο Άρης και ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ» αλλά και το «Με αγώνες τιμάμε τις μνήμες των νεκρών και όχι με προσκύνημα των πολυεθνικών». Στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να τραγουδούν αντάρτικα στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την αντίσταση.

Στην συμβολή των οδών Πανιωνίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις που απρόκλητα επιτέθηκαν με ξύλο και χρήση χημικών στους διαδηλωτές αρκετά μακριά από το Σκοπευτήριο.Οι διαδηλωτές, υποχώρησαν, με μερικούς να πέφτουν κάτω και να χάνουν τις αισθήσεις τους καθώς, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, η κατασταλτική ενέργεια έγινε σε ένα πολύ μικρό στενό.14572891_211793135905582_3947371643325297580_n

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η επιστολή του δημάρχου Ηλία Σταμέλου που γνωστοποίησε πως δε θα παρευρεθεί στη εκδήλωση, καθώς: «η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, δεν του χαρίστηκε από κανέναν και δε μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής Πολιτικής».


ΠΗΓΗ www.info-war.gr

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.