Ένοικος του «City Plza» ο νεκρός από πυρά στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου

Στην κατάληψη στέγης του City Plaza,  στην Αθήνα, είχε διαμείνει  ο μετανάστης που φέρεται να έχασε τη ζωή του από πραγματικά πυρά, προσπαθώντας να διασχίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας  » Το ποντικι».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της συνέλευσης του ξενοδοχείου που τελούσε υπό κατάληψη από το 2016 μέχρι το 2019, στεγάζοντας εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, επρόκειτο για τον Μουχάμαντ Γκουλζάρ ο οποίος επέστρεψε από την Ελλάδα πίσω στο Πακιστάν, με την ελπίδα να φέρει στην Ευρώπη τη σύζυγό του.

Δείτε την αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση που ανάρτησαν οι φίλοι/ες της πρώην κατάληψης του City Plaza για «το φίλο μας Μουχάμαντ Γκουλζάρ, που χάθηκε στα σύνορα του Έβρου».

Την περασμένη Τετάρτη, τα ξημερώματα, ο φίλος μας Μουχάμαντ, ο Μουχάμαντ από το 611, πυροβολήθηκε, απλά και μόνο επειδή είναι μετανάστης. Ένας αθώος άνθρωπος που πάλευε να ζήσει σαν άνθρωπος και που τον ονόμασαν “εχθρό” και “εισβολέα” της Ευρώπης. Ένας άμαχος πολίτης που του έριξαν σαν να ‘ταν ζώο.

Η σφαίρα που τον σκότωσε βγήκε απ’ την κάνη στην ελληνική πλευρά. Από ένα όπλο που σημάδευε μιά στον ουρανό και μιά σ’ αυτούς που περνούσαν τα σύνορα – ήταν συνοριοφύλακας; μια “πολιτοφυλακή εθελοντών”; κάποιος Έλληνας ή Ευρωπαίος φασίστας; Ή ήταν ένας νεαρός φαντάρος που πήρε εντολή χρήσης πραγματικών πυρών;

Αποχαιρετούμε το φίλο μας Μουχάμαντ Γκουλζάρ, που χάθηκε στα σύνορα του ΈβρουΤρεις μέρες πριν, ακούσαμε τις φήμες για…

Posted by Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza on Saturday, 7 March 2020

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.