Έληξε η κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις φυλακές τύπου Γ’- ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά ακατανόητη η κατάληψη

Αλληλέγγυοι στους κρατούμενους απεργούς πείνας κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ  το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Κουμουνδούρου και ανήρτησαν πανό στο κτίριο διαμαρτυρόμενοι για τις φυλακές τύπου Γ’, η οποία  έληξε λίγο πριν τις δώδεκα το βράδυ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει “πολιτικά ακατανόητη” τη κατάληψη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός χώρος που εδώ και χρόνια έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ προωθούσε το τερατούργημα των φυλακών τύπου Γ, το κόμμα μας εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις δεσμεύτηκε για την κατάργησή τους και αυτό θα γίνει άμεσα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα σε όσους κρατούμενους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες να δώσουν μάχη για τη ζωή τους έξω από τη φυλακή», Σήμερα έγινε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα αναρχικών-αντιεξουσιαστών που έρχεται κόντρα σε έναν πολιτικό χώρο που έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη ενέργεια είναι το λιγότερο πολιτικά ακατανόητη,  καταλήγει  η ανακοίνωση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.