Έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής επιστημόνων για σκληρό lockdown στην Αττική

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Επιστημόνων για να αποφασίσει τις εισηγήσεις για την επιβολή νέων μέτρων, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν ενδεχομένως και απόψε, τέσσερις ημέρες μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων. Η απόφαση ελήφθη κατά τη μεσημεριανή σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης, αλλά και της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, που έχει σημάνει συναγερμό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Θα εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική. Η επιτροπή θα συνεδριάσει και μετά θα ληφθούν τα όποια μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ νωρίς το πρωί είχε προαναγγείλει την επιβολή σκληρού lockdown «τύπου Μαρτίου». Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας για να δώσει το τελικό «ναι».

Σημειώνεται πως το καθολικό Lockdown «τύπου Μαρτίου», το οποίο προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας, σημαίνει:

  • Κλειστά σχολεία
  • Κλειστά όλα τα μαγαζιά, τέλος το click away
  • Ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, μανάβικα, φούρνοι, περίπτερα
  • Ακόμα πιο αυξημένο το ποσοστό της τηλεργασίας
  • Λειτουργία χώρων λατρείας κεκλεισμένων των θυρών και να μην επιτρέπεται η ατομική προσευχή

Οι δηλώσεις Β. Κικίλια μετά τη σύσκεψη

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.